Byznys na cestách: lidé dávají přednost sdíleným kancelářím

Letiště, hotely, auta nebo kavárny jsou pro manažery častým improvizovaným pracovištěm. Jak ale vyplývá z průzkumu společnosti Regus, v naprosté většině je na těchto místech práce zúžena jen na vyřizování telefonů a e-mailů.

Za obchodem putuje stále více lidí, a to i v rámci České republiky. Ať už jde o manažera vyslaného na služební cestu, podnikatele cestujícího za klienty nebo třeba dispečera v oblasti přepravy, velmi často řeší otázku: Kde najít vhodné prostředí pro klidnou a efektivní práci. Lobby hotelů nebo rušné kavárny se přitom neukazují jako vhodná volba.

Dle průzkumu, který provedla globální společnost Regus, zvládají lidé v improvizovaném prostředí například zmíněných kaváren pracovat maximálně 20 minut. Ze 44 000 dotazovaných respondentů z více než 100 zemí téměř polovina uvedla, že kavárny či veřejná doprava poskytují vyhovující prostředí pro kontrolu e-mailové komunikace. Zbylých 41% nereaguje na e-maily během cestování vůbec.

Dotazník pojmenoval několik důvodů, proč je pro manažery složité vyřizovat pracovní záležitosti během cest. K hlavním patří nízká míra soustředění na složitější práce typu ověřování a schvalování dokumentů či konferenční hovory. O soukromí, důležitém při práci s citlivějšími informacemi, nemluvě. Při cestování autem je vyřizování pracovních záležitostí ještě složitější. 39 % respondentů uvedlo, že jim vozidlo poskytuje přijatelné zázemí pro vyřízení rychlého telefonátu. Horší je to s konferenčními hovory, zejména kvůli zvýšené pravděpodobnosti ztráty signálu.

Téměř čtvrtina respondentů raději stráví až půl dne v obchodních salóncích na letištích, tzv. business lounges (23 %) a vyřídí své pracovní úkoly odtud. Takové prostředí jim poskytuje potřebné soukromí a klid. Pětina respondentů zde zvládne pohodlně vyřídit i konferenční hovory, odpovědět na e-maily nebo zkontrolovat a potvrdit dokumenty.

A právě na letiště se zaměřila společnost Regus, která po celém světě provozuje síť servisovaných flexibilních kanceláří. Praha se tedy zařadila mezi takové metropole jako Bombaj, Paříž nebo Londýn. Regus se tak úspěšně snaží prohloubit trend sdílených kanceláří a přináší kýžené flexibilní pracovní zázemí, které lidé na cestách vyžadují. Mohou tím pádem krátkodobě využít soukromé a plně vybavené prostory, které jim jsou dostupné kamkoliv letí a kdykoli je třeba.

A co sdílené kanceláře přinášejí za výhody? Nejen, že jsou velice praktické a reprezentativní, ale i cenově výhodné. Lze si je totiž pronajmout na pár hodin nebo pár dní v týdnu. Nemusíte tedy řešit zbytečné výdaje za měsíční nájem často prázdné kanceláře. Pronájem je možný už od jedné hodiny.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy