Patria (Patria Finance)
Investice  |  30.09.2016 17:59:32

Summary: Deutsche Bank, Telefonika, Qualcomm

Evropa:

Deutsche Bank dnes zažívala těžké ráno poté, co se včera večer objevila zpráva, že některé fondy uzavírají své clearingové účty a snižují tak svoji expozici vůči rizikům spojeným s německou bankou. Prvotní reakce trhu byla panická a Deutsche Bank tak prudce poklesla pod 10 EUR za akcii. V průběhu dne se ale ukázalo, že banka má k dispozici dostatečnou likviditu a trhy se uklidnily. Banka nakonec ztráty vyrovnala, a dokonce zlehka posílila o téměř 0,6 % (11 EUR). Tahle situace ukazuje, jak je trh přecitlivělý na špatné zprávy ohledně Deutsche Bank, nad kterou pořád visí hrozba 14miliardové (USD) pokuty.

Telekomunikační skupina Telefonica včera stáhla IPO divize Telxius, pod kterou spadají telekomunikační věže a některé podmořské kabely. Primární emise měla zahrnovat 40 % společnosti, přičemž takto získaný kapitál se měl následně využít na snížení vysokého zadlužení (čistý dluh k EBITDA je téměř 5,0). V případě, že se skupině nepodaří dluh snížit do konce roku, tak jí hrozí zhoršení ratingu (v současnosti Baa2). Cena, se kterou přišli investoři, se ale skupině zdála příliš nízká. Akcie Telefonica se dnes propadly o 4,5 % na 9 EUR. Skupina dále plánuje IPO divize O2.


USA:

Hospodářské výsledky za 3Q2016 včera představil výrobce nápojů PepsiCo. Tržby meziročně poklesly o 1,86 % na 16 mld. USD, přesto lehce předčily očekávání stanovené na 15,9 mld. USD. Hrubá marže ve sledovaném období poklesla o 0,14 p.b. (tržní konsensus předpokládal růst o 0,12 p.b.) na cca 54,8 %. Pěkného výsledku ale dosáhla EBITDA, která poklesla jen o 0,17 % na 3,5 mld. USD, přičemž trhy předpokládaly výraznější pokles o 2 %. Čistý zisk předčil očekávání o 0,1 mld. USD, když dosáhl 2 mld. USD (EPS 1,4 USD). Prodeje táhly zejména dvě nejsilnější divize – nápojová North America Beverages (35 % tržeb) a Frito-Lay brambůrky (25 %). Pěkný růst tržeb (4,2 % po abstrahování od měnových vlivů) zaznamenala také BIO divize. PepsiCo navíc těží ze svého 5letého plánu úsporných opatření, který bude pokračovat do roku 2019 a jehož kumulativní úspora se odhaduje na 5 mld. USD. Ukazatel dluhu k EBITDA se tak dostává pod 3,0. Akcie PepsiCo dnes pokračují v růstu a připisují 0,7 % (108,5 USD).

Výrobce komunikačních technologií Qualcomm se ukazuje jako potenciální kupce holandského výrobce polovodičů NXP Semiconductors. Transakce může mít hodnotu až 30 mld. USD. Většina příjmů Qualcomm plyne z prodeje patentů pro mobilní průmysl, který ale v poslední době stagnuje. Část příjmů tvoří také prodej mikročipů. I když se k těmto informacím ani jedna strana nevyjádřila, akcie Qualcomm včera posílily skokem o 6 % a dnes pokračují 3% růstem na 69,4 USD. Akcie NXP (NASDAQ) dnes nabírají více než 8 % (104 USD).

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688