Toustovač jako vánoční dárek? A víte kam vyhodit ten starý, nefunkční?

Vánoce se nám zase přiblížily a téma nakupování dárků začíná být pomalu aktuální. Elektronika patří dlouhodobě k nejžádanějším dárkům, které si lidé přejí najít pod vánočním stromečkem. A není se čemu divit.

Vždyť např. průměrná životnost rychlovarné konvice je podle dat neziskové organizace ASEKOL jen 3 roky, telefonu 12 – 18 měsíců a elektronickou hračku koupí nejméně polovina Čechů jednou za rok. Bohužel stále velká část končí v kontejnerech na směsný odpad a o po Vánocích je tomu ještě častěji. Přitom staré spotřebiče v sobě mají nebezpečné látky jako například rtuť, olovo nebo kadmium. Ty se na klasické skládce uvolňují do půdy, vody a ovzduší, čímž poškozují životní prostředí. Řešení je přitom jednoduché – červené kontejnery ASEKOL, kam je možné staré elektrozařízení vyhodit. 

„Přáli byste si k Vánocům nového kuchyňského robota nebo toustovač? A víte, kam s tím starým? Rozhodně ne do směsného odpadu. Drobné elektro vyhoďte do červených kontejnerů ASEKOL na drobné elektro, díky kterým se zařízení šetrně zrecykluje a nezatíží životní prostředí."

Více na www.cervenekontejnery.cz

Červené kontejnery na drobné elektro



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky