Nový iPhone 7 přináší mnoho vylepšení, cena zůstává stejná!

TNBiz, 8.9.2016

Nové přístroje od Apple jsou starší generaci velice podobné, to dokládají například totožné rozměry. Menší iPhone 7 má 138,3 x 67,1 x 7,1 milimetrů a větší potom 158,2 x 77,9 x 7,3 milimetrů. Společnost Apple se více soustředila na odolnou konstrukci, která až dosud iPhonům chyběla. Nová hliníková konstrukce přichází v pěti barevných provedeních a to černé, matně černé, stříbrné, zlaté a růžově-zlaté.

Společnost také slibuje, že nově technicky řešené tělo iPhonu 7 bude voděodolné, takže by měl odolat cákancům, rozlitým tekutinám i prachu. Vylepšení se dočkalo i tlačítko plochy, které je bez pohyblivých součástek a disponuje snímačem otisků prstů Touch ID. Tlačítko díky nové konstrukci a novému mechanismu reaguje přesnou haptickou odezvou.

Velmi očekávanou změnou je rozšíření paměti. Za loňskou cenu půjde pořídit přístroj s dvojnásobnou pamětí, tedy iPhone 7 se 32GB bude k dostání za 21 190 korun (loni 6s se 16GB), varianta se 128GB se dostane do obchodů za 24 390 a verze s 256 GB za 27 590 korun. U modelu Plus ceny lehce narostly. Verze Plus s 32 GB bude k dostání za 24 990 korun, 128 GB za 28 190 korun a největší verze s 256 GB bude stát 31 390 korun.

Retina HD displej nových iPhonů nabízí stejné rozlišení, oproti starší generaci by měl nabídnou o 25% vyšší jas a podle společnosti by měl zobrazovat barvy v kinematografické kvalitě a poskytnout lepší správu barev. Samozřejmostí je funkce 3D Touch. O větší výkon se stará nový chipset Apple A10 Fusion s čtyřjádrovým procesorem, přičemž 2 jádra se budou starat o náročný provoz a 2 jádra o úsporný režim. Díky úspornému režimu by se měla prodloužit i výdrž baterií o zhruba jednu až dvě hodiny.

Velmi diskutovaným krokem je také opuštění klasického 3,5mm jack konektoru. Speciální Lightning konektor by kromě vlastních sluchátek AirPods měl zvládnout i připojení redukce na starší konektory. Vylepšen byl poslech z reproduktoru, nové iPhony budou nabízet stereoefekt.

Asi stěžejního vylepšení se dočkaly fotoaparáty. Do menší verze s 12Mpx fotoaparátem a světelností objektivu f/1.8 s jednou čočkou se dostala optická stabilizace. Přisvětlovací blesk tvoří hned 4 LED diody.

Hlavním tahákem je ale verze Plus. Ta by měla mít hned dva fotoaparáty, oba jsou 12Mpx, jeden je ale širokoúhlý se světelností f/1.8, druhý běžný má světelnost f/2.6. Díky tomu nabídne verze Plus výrazně lepší optické přiblížení. I z dálky tak bude možné tvořit kvalitní fotky a videa. Nebude chybět ani přední 7Mpx kamera.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika