Vybíráme správnou židli pro práci i k barovému pultu

REKLAMA       Jiřina Kavková, 8.9.2016
Co mají společného židle kancelářské a židle barové ? U obou typů židlí jde především o naše pohodlné a zdravé posezení při práci, brouzdání po internetu, snídani, nebo sklence dobrého vína. Vždy se budeme chtít cítit odpočatě, komfortně a pohodlně.

Říká se: „nejprve práce, potom zábava„  začneme tedy nejdříve kancelářskou židlí.

Jaké máme vlastně požadavky na svoji novou kancelářskou židli?

Musí mít pevnou konstrukci, dobrou stabilitu a vyšší nosnost.

Zdravě si na židli máme při práci opřít nejen celá záda, ale opěrka musí být i pro hlavu. Ta může být integrovaná, nebo samostatná.

Opěrky rukou jsou u kvalitnějších židlí samozřejmé a v některých případech pro pohodlí vybavené měkkým polstrováním.

Běžné je plynulé nastavení výšky sedu s plynovým pístem a bezpečná pojezdová kolečka.

Pro kancelářskou židli je důležitá také kvalita materiálu. Materiál a jeho zpracování určují míru komfortu sezení, určují také životnost židle a náročnost údržby. Léty osvědčený je materiál z kvalitní syntetické kůže kombinovaný s pohodlným čalouněním.

Co dalšího nás bude při výběru kancelářské židle zajímat je její design. Takřka stejných židlí najdeme na trhu velmi mnoho. My ale nemusíme být konzervativní a vybrat můžeme kvalitní a jedinečnou židli sportovního vzhledu evokující sedačky v závodních autech.

Cena kupovaného kancelářského křesla je pro nás jedním z nejdůležitějších ukazatelů. Pořizujeme křeslo solidní, ale je jasné, že za něj nechceme platit přehnanou sumu. Prostě za své peníze požadujeme dobrou kvalitu.

Co očekáváme od naší barové židle?

Pohodlí, stabilitu – barovou židli si pořizujeme k barovému pultu, či na jiné místo v kuchyni. Při sezení je důležitá pohodlnost a stabilita. Výška je nastavitelná a sedák je možné otáčet o 360°. Pro větší komfort jsou některé barové židle čalouněné.

Vzhled, který bude doplňovat stávající interiér – široká typová škála barových židlí zaručuje možnost výběru pro spíše klasickou, či rustikálně zařízenou kuchyni, ale také pro nejmodernější kuchyňský interiér

Vyjádření vlastního stylu a výběr oblíbené barvy – každý si může vybrat, která barová stolička pro něj je ta pravá, výběr je široký. Od jednoduchého tvaru a designu plastového sedátka po nejrůznější tvary sedáků s možnou opěrkou, polstrováním i s područkami. Všechny stoličky mají kruhovou stabilní základnu, nohu z pochromované oceli se zrcadlovým efektem a pohodlnou trnoží. Nejoblíbenějšími barvami barových židlí zůstávají neutrální bílá a černá, doplněné béžovou. Proč však nezkusit limetkově zelenou, nebo sytě červenou? Naše kuchyně tím získá na originalitě.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry