Suché počasí zvětšuje riziko požárů, buďte opatrní, varuje ČHMÚ

TNBiz, 3.9.2016

Výstraha platná až do nedělní osmé hodiny večer se týká Prahy, celého Středočeského, Pardubického, Královéhradeckého, Ústeckého, Jihomoravského kraje a také Vysočiny.

Dále jsou na seznamu ohrožených míst části Plzeňského, Jihočeského a Zlínského kraje. "Do střední Evropy bude od jihozápadu i nadále zasahovat oblast vyššího tlaku vzduchu. V neděli odpoledne a večer bude postupovat přes naše území k východu studená fronta," píše ČHMÚ ve výstraze.

Zatím je ovšem počasí velmi suché a horké. "Vysoké riziku požárů panuje v Praze, Středočeském, Ústeckém,Královéhradeckém, Pardubickém, Jihomoravském kraji a kraji Vysočina. Míst s vysokým rizikem požárů přibývá také v Plzeňském, Jihočeském a Zlínském kraji," uvádí ČHMÚ.

Na zbylých místech, která výstraha zmiňuje, je riziko požárů střední. Situace se zklidní až v neděli večer a v noci na pondělí, kdy má konečně zapršet.

Meteorologové prosí obyvatele ohrožených regionů, aby o víkendu v přírodě nedělali táboráky, nevypalovali trávu nebo neodhazovali cigaretové nedopalky a vůbec nemanipulovali ve vyschlém porostu s otevřeným ohněm.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky