Rio de Janeiro: 7 nejlépe hodnocených hotelů

Rio de Janeiro – město karnevalů a také letních olympijských her. Hotelový vyhledávač trivago.cz přináší 7 nejlépe hodnocených hotelů v současnosti nejsledovanější metropoli Jižní Ameriky. Žebříček byl sestaven pomocí trivago Rating Indexu, který bere v potaz více než 170 milionů uživatelských recenzí po celém internetu. Cestovatelé si tak mohou být jisti, že v Rio de Janeiro o ně bude opravdu královsky postaráno – však v jednom z vybraných hotelů pobyla i princezna Diana.

1) Hilton Barra Rio de Janeiro (91,01)

Zdroj: Hilton Barra / trivago.cz

Ačkoliv je Hilton Barra na hotelové scéně Rio de Janeira teprve něco přes rok, rychle se díky elegantnímu designu a řadě moderního vybavení stal tím nejuznávanějším v celé metropoli – proto stojí v rámci hodnocení hotelového vyhledávače trivago.cz v čele žebříčku. Tento pětihvězdičkový hotel, situovaný nedaleko olympijského parku, nabízí 298 pokojů vyzdobených místními i zahraničními umělci, v nichž se hosté mohou těšit na chytrý LCD televizor, wi-fi či Nespresso kávovar. Hosté mohou využít také střešní bazén, vyřívku a fitness centrum, zdarma je i dopravní spojení s obchodním centrem a plážemi. Navíc je Hilton Barra šetrný k životnímu prostředí – má výrazně nižší spotřebu vody a energie.

2) Belmond Copacabana Palace (90,33)

Zdroj: Belmond Copacabana Palace / trivago.cz

Ikonický hotel otevřený v roce 1923, Belmond Copacabana Palace, patří k oblíbeným hotelům mezi slavnými a bohatými – v některém z 241 pokojů již složila hlavu například Madonna, princezna Diana či Marilyn Monroe. Služby hotelu tomu odpovídají – asistenti u bazénu podávají ručníky i studené nápoje, v budově se nachází také butik s módními doplňky. Pokud nevydržíte bez sportu, pak tu na vás čeká fitness centrum a tenisový kurt s trenérem. Relaxovat můžete ve spa centru se saunou či v salonu krásy.

3) Windsor Miramar (90,25)

Zdroj: Hotel Windsor Miramar / trivago.cz

Ti, kdo zavítají do Ria, by měli vyzkoušet osvědčenou místní relaxaci – tedy pláž a slunce. Ideální je hotel přímo u moře, a když v Rio de Janeiro, pak na slavné Avenida Atlantica u ještě známější Copacabany. Hotel Windsor Miramar stojí přímo u této čisté pláže, kde nabízí k pronájmu lehátka i plážové stany a vodu s ovocem. 200 pokojů je zařízeno tak, aby hostům nabízelo maximální relaxaci – elegantní koupelna s produkty L´Occitane, wi-fi, minibar či stanice pro iPod. Pro úžasný výhled stojí za to vyrazit na střešní terasu, kde čeká bazén s prosklenými stěnami, fitness centrum i dekadentní bar. Může se stát, že ve Windsor Miramar narazíte ve výtahu na čtyřnohé mazlíčky – hotel ví, že jsou pro hosty skoro jako členové rodiny a považuje je za VIP (Very Important Pet).

4) Casa Verde (89,34)

Zdroj: Casa Verde / trivago.cz

Casa Verde, česky “zelený dům”, získala v hodnocení hotelů v Riu čtvrté místo také díky svému nekonvečnímu zařízení. Na svahu Sao Conrado mezi korunami stromů se ukrývá tento penzion s terasami, z nichž je dokonalý výhled na les, hory a moře – z pohodlí houpací sítě. Během deseti minut se autem dostanete na známé pláže Ipanema a Copacabana, ale soukromí tohoto malého ráje si zamilují hlavně páry – Casa Verde nabízí pouze 7 pokojů a vejde se sem maximálně 22 hostů. Mimořádné návštěvy ze světa zvířat jsou tu ale na denním pořádku – občas sem zabloudí zvědavé opičky, tukani či obří modří motýli. Pokoje nabízí wi-fi, plochou televizi a jsou zařízeny pestrobarevným uměním místních umělců; pro zchlazení poslouží bazén.

5) Windsor Atlântica (89,19)

Zdroj: Windsor Atlântica / trivago.cz

Windsor Atlantica byl otevřen v roce 2010 a dnes mu patří páté místo mezi nejlepšími hotely v Rio de Janeiro. Zásluhu na tom nese jak poloha přímo u pláží Copacabana a Leme, tak luxusní vybavení hotelu – již na recepci hosty ohromí mramorové zdi, perské koberce a italské křišťálové lustry. Navíc celé jedno patro (600 m2) je věnováno relaxaci a péči o tělo – nachází se zde spa, fitness centrum, finská sauna, salón krásy i pilates studio. Ti, kdo se již přesytili brazilských pochoutek, jistě ocení restauraci Ristorante Allora – nachází se přímo v hotelu a podává nejlepší italská jídla ve městě.

6) Fasano Rio de Janeiro (88,89)

Zdroj: Fasano Rio de Janeiro / trivago.cz

Hotelovým klenotem čtvrti Ipanema je Fasano, 6. nejlépe hodnocený hotel ve městě. Fasano odráží slavnou “Bosa Nova” éru - nábytek ve stylu 50. a 60. let, vintage uniformy a další roztomilé relikvie této doby. Hotel je díky 79 pokojům vybavených extra velkou postelí a povlečením z egyptské bavlny ideálním jak pro byznys klientelu, tak pro cestovatele toužící po odpočinku uprostřed rušného velkoměsta. V prvním patře se nachází spa Fasano Renata de Abreu zasvěcené relaxaci a kráse. Z posledního osmého patra stojí za to si vychutnat výhled na zapadající slunce s koktejlem či čerstvým džusem z baru u bazénu a výhledy na Arpoador, Morro Dois Irmaos a Corcovado – slavnou horu se sochou Krista.

7) TuAkAzA Exclusive Boutique Lodge (88,73)

Zdroj: TuAkAzA Exclusive Boutique Lodge / trivago.cz

Uprostřed národního parku Tijuca s výhledem na pláž Pepino a záhadnou horu Pedra de Gávea se skrývá exkluzivní butik hotel TuAkAzA. Získal již několik ocenění a nabízí ubytování v jednom ze 6 suites – všechna jsou vyzdobena brazilským uměním a mají plochou televizi, minibar a například Papaya Suite také jacuzzi a krb. Poznávat okolí lze díky procházkám po lesních stezskách a ti odvážnější mohou zkusit paragliding a vychutnat si výhledy z ptačí perspektivy. Hýčkání zajišťují hotelové lázně, 2 bazény a soukromý vodopád.

Jak jsou hotely hodnoceny: trivago Rating Index (tRI)

trivago Rating Index (tRI), sestavený na základě více než 170 milionů uživatelských recenzí po celém internetu, je spolehlivým zdrojem hodnocení ubytovacích zařízení. Jedná se o důmyslný algoritmus, který poskytuje spolehlivé a spravedlivé skóre – ať už má hotel 20 nebo 2 000 hodnocení. Jelikož je založený na osvědčeném matematickém přístupu, jedná se o nestranný, srozumitelný a transparentní ukazatel. Díky denní aktualizaci jde o pravděpodobně nejaktuálnější index ubytovacích zařízení. 

O trivagu

Cestovatelé najdou tu nejlepší nabídku ubytování na www.trivago.cz. trivago jakožto největší hotelový vyhledávač porovnává nabídky 1 milionu hotelů na více než 250 rezervačních stránkách. trivago disponuje také více než 170 miliony recenzí shrnujícími zkušenosti předchozích hotelových hostů a databází 15 milionů fotografií. Přes 120 milionů návštěvníků měsíčně nalezne svůj ideální hotel díky použití trivago filtrů. trivago bylo založeno v roce 2005 v německém Düsseldorfu a v současnosti je v provozu 55 mezinárodních platforem ve 33 jazykových verzích.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky