TTC TELEPORT (TTC TELEPORT)
Investice  |  28.07.2016 16:21:14

Desetimilionové investice chystá ještě letos TTC Teleport

Investice v řádu desítek milionů korun chystá ještě letos největší kolokační datové centrum ve střední a východní Evropě, TTC TELEPORT. Společnost sídlící v Praze plánuje růst i po té, co na sklonku loňského roku otevřela nové datové centrum DC2 Sazečská, vybavené nejmodernějšími technologiemi i zabezpečením v hodnotě stovek milionů korun.

 Modulární DC2 se tak dočká ještě letos a příští rok dalších investic. Současně v dosahu provozuje známé datové centrum DC1 (Tiskařská).

„Jednou z letošních investic na konci roku bude právě navyšování kapacit v oblasti zálohování energií a chladicího systému, a to v souvislosti s postupným zaplňováním našeho datacentra novými zákazníky tak, abychom byli připraveni daleko v předstihu,“ řekl Radek Majer, jednatel společnosti TTC TELEPORT.

Klíčovou výhodou datacentra je pak prý „carrier neutral“ poskytování kolokačních a housingových služeb, tedy nezávisle na operátorech. Společnost zároveň v těchto dnech oslavila své 15. výročí založení. 

„Společnost TTC TELEPORT je jediným, carrier neutral poskytovatelem kolokačních a housingových služeb v České republice,“ řekl Radek Majer, jednatel společnosti TTC TELEPORT. „Carrier neutral“ je podle jeho slov klíčovou výhodou společnosti a znamená nezávislost na operátorech a poskytovatelích telekomunikačních služeb.

Energie jako pro menší město, nafta pro 30 cest kolem světa
Dodávka elektrické energie do malešického komplexu probíhá vzájemně nezávislými 10 MW přívody elektřiny ze dvou vysokonapěťových rozvoden (110 kV/22 kV), a to přes vlastní vysokonapěťovou rozpínací stanici. Takovéto zálohování energií má dnes v Praze pouze Česká televize a Pražský hrad.

Potřeba elektrické energie pro datacentrum je zhruba tak velká, jaká by dokázala rozsvítit menší město. V případě výpadků je kromě tohoto zálohování připraveno řešení okamžitého napájení, ale také výkonné diesel generátory, které tuto energii dokážou vyrobit. Pro jejich pohon je připraveno 60 000 litrů nafty. Takové množství by stačilo na cestu okolo zeměkoule až 30krát.

O společnosti TTC TELEPORT    

TTC TELEPORT, s.r.o. vlastní dvě datová centra na území hlavního města Prahy. DC1 v lokalitě Tiskařská je provozováno a rozšiřováno od roku 2001. DC2 v lokalitě Sazečská je v provozu od listopadu 2015. Datové centrum DC2 je největším a nejmodernějším datovým centrem ve střední a východní Evropě, vyhovuje nejnovějším standardům. Zároveň s výstavbou začala certifikace Uptime Institute TIER III.

TTC TELEPORT existuje jako obchodní značka na trhu kolokačních služeb od roku 2001. Kolokační, datové centrum, nebo také telehouse, nejdříve provozovala společnost TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. zabývající se výzkumem a výrobou telekomunikačních zařízení. Samostatná společnost TTC TELEPORT, s.r.o., byla založena 1. října 2012 formou odštěpení od společnosti TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Společnost je součástí skupiny TTC HOLDING.

TTC TELEPORT je držitelem řady certifikací kvality managementu v oblasti Poskytování ICT služeb včetně kolokace. Jde mj. o certifikát ISO 9001:2009, který řeší používání procesního přístupu při vytváření, implementaci a zvyšování efektivnosti systému managementu kvality s cílem zvýšit spokojenost zákazníka prostřednictvím plnění jeho požadavků.

 Dále je držitelem certifikátů ISO 14001:2005 (systémy environmentálního managementu), ISO 20000‑1:2012, za integrovaný procesní přístup, při němž poskytovatel služeb plánuje, ustanoví, zavede, provozuje, sleduje, přezkoumává, udržuje a zlepšuje systém řízení služeb (SMS), a v neposlední řadě je i držitelem certifikátu ISO 27001:2014 za systém managementu bezpečnosti informací, čímž prokazuje svoji schopnost trvale uplatňovat bezpečnostní opatření chránící informační aktiva s cílem poskytnout jistotu svým partnerům o dostatečné úrovni zabezpečení informací.

Více informací na: www.ttc-teleport.cz    

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 15:53  Závěr obchodního týdne přinesl zpevnění dolaru i koruny (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 15:11  Index PMI z Chicaga klesl (28.3.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688