STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  28.07.2016 15:30:25

Facebook a jeho další vynikající čtvrtletí (2Q16)

Autor: Bc. Filip Machač

Čtvrtletní zpráva giganta sociálních sítí vypovídá o neočekávaně vysokých příjmech a ziscích. Tržby činily 6,44 miliard USD, přičemž očekávání analytiků bylo 6 miliard USD a zisk se pohyboval ve výši 97 centů na akcii oproti předpovědím 81 centů. Důvodem je mimo jiné nových 60 milionů uživatelů za druhé čtvrtletí, čímž celkový počet vzrostl na 1,71 miliardy. I zde došlo k překonání očekávání analytiků, kteří předpovídali celkový počet 1,69 miliard uživatelů. Cena akcií Facebooku vzrostla oproti minulému roku o 27 % a v posledních dnech vyskočila o 6%.

Facebook během svého fungování nedosáhl výdělků pouze v jednom období a to, když v roce 2012 vyšel na veřejnost. Od té doby se postupně stal nejpoužívanější sociální sítí a jeho zisky dosahují gigantických výšin.

,,Opět za sebou máme velmi dobré čtvrtletí," uvedl generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg. ,,Jsme mimořádně potěšeni pokrokem, kterého jsme dosáhli v oblasti videa, které se stalo jádrem většiny našich služeb." dále uvádí.

Skutečnost je taková, že v současné době Facebook těží zejména z reklamy, kterou si na něj umisťují prodejci zboží i služeb či pořadatelé nejrůznějších akcí. Celkový příjem z reklamy Facebooku vzrostl o 63 % oproti loňskému roku na 6,24 miliard USD. Zejména mobilní videoreklamy zvýšily svůj podíl v oblasti reklamy a to na 84 %, přičemž ve 2.čtvrteltí 2015 dosahovali 74 % příjmů z reklamy. To znamená, že Facebook získává více peněz z jeho uživatelů než kdykoli předtím. V průměru se jedná o 3,82 USD od každého uživatele ročně a v USA se jedná dokonce o 14,34 USD za rok, jak ukazuje graf níže.

ARPU

Nedávná zpráva eMarketer uvádí, že Facebook bude tvořit více než dvě třetiny všech globálních příjmů ze sociálních médií a již v tomto roce se přiblíží ohromujícímu číslu. Tento vývoj je díky tomu, že stále narůstá počet aktivních mobilních uživatelů, kteří Facebook používají každý den a jejich celkový počet nepřetržitě stoupá každé analyzované čtvrtletí.

Mobile DAUs

,,Jsem nadšený," uvedl Zuckerberg, ,,Díky aktualizacím, které vytváříme v aplikaci WhatsApp, která tvoří komunitu o více než 1 miliardě lidí, jsme dosáhli toho, že naše služby poskytují našim uživatelům více, než jen pouhé chatování s přáteli, ale ve spojitosti s Messengerem představují pro naše uživatele jistý životní styl. "

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 15:11  Index PMI z Chicaga klesl (28.3.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Čt 14:23  Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688