Patria (Patria Finance)
Investice  |  26.07.2016 11:33:58

Post-Brexit aktualizace americké části seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí

Rozhodnutí Británie vystoupit z EU nevyvolalo šok pouze na politické scéně, ale především na akciových trzích. V důsledku Brexitu proto Patria přistoupila k revizi svých investičních doporučení. Na velkou (post-Brexit) aktualizaci evropské části seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP) navazuje aktualizace americké části DIPu.

V souladu s aktualizací evropské části doporučujeme nyní v klientských portfoliích opětovně nadvážit americké akcie. Důvody jsou prosté a jsou v zásadě dva. Za prvé, dle prvotních kalkulací, potažmo přicházejících makro-dat, máme za to, že Brexit bude mít na hospodářství Spojených států (resp. HDP) jen velmi omezený dopad. Za druhé, křivka utahování dolarových měnových kohoutků bude i díky Brexitu ve finále o poznání plošší, než se zdálo na začátku cyklu (prosinec 2015). Přesto letos na rozdíl od trhu ještě s jedním zvýšením referenčních sazeb Fedu (o 25 bps) počítáme.

Ruku v ruce s čím dál dražšími dluhopisy tak v honbě za alespoň nějakým rozumným výnosem dostávají prostor pro další růst akcie, a to především ty americké, jež jsou i přes obecně vyšší valuace podepřeny o poznání zdravějším fundamentem než jejich evropské protějšky. Rozdíl je pak nejmarkantnější v bankovním sektoru, jenž je v Evropě vůbec největším veřejně obchodovaným sektorem ekonomiky; v USA ho předčí pouze IT.

Zatímco v Evropě jsme s vidinou uvolněnější monetární politiky celkové riziko nakonec příliš nesnižovali a výrazně pozměnili spíše strukturu seznamu, tak v USA naopak strukturu téměř neměníme a spíše obecně přidáváme riziko. Ze seznamu tak vypadává pouze 6 titulů s průměrným výnosem od zařazení na úrovni +5,1 %. Nejhůře si vedla společnost SolarCity (-49 %), u níž se naše původní investiční teze v podstatě rozpadla s kompletním resetem strategie společnosti a slaboučkým výhledem pro FY16, který počítá s výrazným zpomalením růstu, načež se objevují problémy s generováním dostatku hotovosti a posléze i financováním provozu a investic. Ani nabídka na převzetí od automobilky Tesla Motors na naší kapitulaci nic nemění, neboť necílí o mnoho výš, než je aktuální tržní cena společnosti. Nejlépe si naopak vedl mobilní operátor T-Mobile US, který připsal +58 %.

Proti šesti vyřazeným titulům stojí 9 nových doporučení, celkově tak americká část seznamu naroste na 26 jmen. Níže přikládáme seznam provedených změn.

Aktuální podoba americké části seznamu DIP je k dispozici ZDE.


Ke kompletnímu seznamu doporučení mají přístup všichni aktivní klienti (alespoň jeden obchod za kvartál) Patria Finance. Tituly zařazené v Dlouhodobých investičních příležitostech i veškeré sektorové analýzy mohou klienti nalézt v záložce Research v obchodní platformě webtrader. Jsou také dostupné na stránkách patria.cz v sekci Zápisník analytika.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688