Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  21.07.2016 10:16:36

3 býčí grafy: Cesta k 2 500 bodům je u S&P 500 otevřená

Technická analýza je a vždy bude pouze pomocníkem obchodníka, fundamenty nelze dlouhodobě ignorovat. Gregory Harmon z Dragonfly Capital právě z technického pohledu nevidí pro index S&P 500 žádnou výraznou překážku na cestě k 2 500 bodům.

Harmon upozorňuje na to, jak pevně se index S&P 500 drží nad 200denním klouzavým průměrem. "200denní průměr je základním indikátorem pro technickou analýzu. Když je cena nad ním, je to veskrze býčí znamení, pod ním - samozřejmě v závislosti na trendu - je graf většinou nastaven pesimisticky. Za poslední 4 měsíce se index ocitl pod zmíněnou hladinou pouze na den, ale hned se vrátil nad ni. To je dobré znamení," napsal trader s 30 lety zkušeností.

Indikátory momenta jsou podle něj aktuálně také nakloněny dalšímu růstu cen akcií. Vnímá tak jak RSI, tak MACD. "Bollingerovo pásmo se s růstem ceny také otevírá vyšším hodnotám. Vlastně tedy nevidím technickou překážku pro další růst indexu S&P 500," potvrzuje Harmon býčí výhled pro americké akcie. "Nad historickým maximem není prakticky žádná významná rezistence. Dlouhodobá projekce na základě takzvaných Elliottových vln vychází na 2 500 bodů i více. Jistě to nebude přímka vzhůru, ale technicky růstu nic nebrání."

S&P 500 - technická analýza (býčí výhled)
S&P 500 - technická analýza (býčí výhled)

Dodejme, že fundamenty nepůsobí jako tak nakloněné akciím. Vedle trvající "ziskové recese" jsou v ekonomice patrná mnohá (geo)politická rizika. Pouhá "solidní" výkonnost a odolnost americké ekonomiky k dalšímu růstu cen akcií o řádově desítky procent stačit nebudou. Nebo by neměly. Ale v posledních dnech si opět často připomínáme, nakolik "centrálně-bankovní" dobu žijeme. A proto se nakonec i ty nejoptimističtější technické výhledy mohou naplnit.

Politika centrálních bank ale může za jednu důležitou věc. Výnosy dluhopisů vyspělých zemí jsou na minimech, mnohdy i v záporu. K tomu, aby investoři místo bondů zařadili raději do portfolia akcie, je tedy nyní může pohnout i daleko nižší očekávaný výnos z držení akcií, než jaký by je přesvědčil v minulosti. Podle Deutsche Bank je to v posledních letech zásadní faktor pro zhodnocení akcií, které tak pokračuje navzdory poklesu ziskovosti a nárůstu valuací.

S&P 500 - k rally v posledních letech nejvíce přispívá malá atraktivita alternativ k akciím
S&P 500 - k rally v posledních letech nejvíce přispívá malá atraktivita alternativ k akciím

A nakonec jedna býčí historická perlička, kterou připomněl ještě před pondělním rekordem indexu S&P 500 Tom Leveroni z Nautilus Research. Nové alespoň 2leté maximum indexu je podle něj býčím signálem nad všechny ostatní (a ponechme stranou, proč zvolil právě 2 roky jako hranici).

"Jediný více býčí signál než roční maximum je 2leté a dlouhodobější maximum. V 16 ze 17 případů od roku 1928 po jeho dosažení index S&P 500 během tří měsíců posílil (v průměru o 4,44 %), ve všech 17 případech pak byl výše rok po zmíněném překonání maxima," napsal Levroni klientům. Jakkoli historie není předobrazem budoucnosti, 17 ze 17 je celkem slušný argument pro spekulaci na růst.

S&P 500 - okamžiky překonání alespoň 2letých maxim
S&P 500 - okamžiky překonání alespoň 2letých maxim
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.09.2017Americký S&P 500 poprvé v historii nad 2500 body (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
18.09.2017Index S&P 500 v závěru minulého týdne zdolal 2500 bodů ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
15.09.2017Index S&P 500 v závěru zdolal 2500 bodů Patria (Patria Finance)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688