Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Osobní finance  |  14.07.2016 11:58:45REKLAMA

V Česku jako v USA. S bankou v mobilu nejčastěji kontrolujeme účet a posíláme peníze


Více než osm z deseti uživatelů mobilního bankovnictví v USA uvedlo, že přes bankovní aplikaci v telefonu nejčastěji kontrolují stav účtu a historii plateb. Více než polovina lidí posílá peníze přes mobil. Vyplývá to z červnového průzkumu agentury Braun Research pro Bank of America. Podobnou zkušenost mají i tuzemské banky.

Lidé přes mobil nejčastěji kontrolují zůstatek na účtu, provádí převody mezi vlastními účty a domácí platby, ukazují statistiky banky Zuno. Více než polovina respondentů v USA mobilem platí účty a téměř polovina uvedla, že pomocí aplikace platí splátky za kreditní kartu, hypotéku nebo půjčku na auto.

Přes 26 procent uživatelů bankovních aplikací v průzkumu uvedlo, že nejraději posílají peníze přes mobil. V roce 2016 bude v USA 113, 5 milionu uživatelů bankovních aplikací v mobilech a tabletech, odhaduje magazín eMarketer. Jejich počet každoročně roste o několik milionů.

 

Mobilní aplikace brzy překoná internetové bankovnictví

Podobné trendy jako v zámoří pozorujeme v Česku i na Slovensku. „Počet přihlášení do mobilního bankovnictví dosahuje 67 procent přihlášení do internetového bankovnictví. Před rokem to bylo „jen“ 45 procent. Očekávám tedy, že v příštím roce už bude mít mobilní aplikace více uživatelů než internetové bankovnictví,“ říká šéf vývoje produktů a elektronického bankovnictví banky Zuno Miroslav Endresl.

Mobilní bankovnictví Zuno podle Endresla měsíčně zaznamená přes 300 tisíc přihlášení. Jen za rok 2015 stoupl počet jejích uživatelů o 40 procent. Od začátku roku 2016 provedli klienti prostřednictvím mobilního bankovnictví Zuno 300 000 transakcí v hodnotě více než dvou miliard korun.

Mobily a online bankovnictví už dokonce podle průzkumů u zákazníků rozhodují o tom, jakou banku si vyberou. „Stačí negativní reference přátel a máte smůlu. Banky, které selžou v inovacích, riskují ztrátu zákazníků a budou mít skutečný problém přilákat nové. Banka v mobilu svojí flexibilitou překonává pobočky. Nikdy není zavřená, klienti ji mají po ruce a informace jsou k dispozici okamžitě. Proto raketově roste význam aplikace v mobilu,“ říká

Miroslav Endresl.

Kromě hlavní mobilní aplikace Zuno si každý klient může stáhnout také aplikaci na kreditní karty, na vyhledávání bankomatů, nebo na jednoduché nahrávání dokumentů. S nimi má zákazník všechny funkce banky doslova v kapse.

 


Banka Zuno zahájila svou činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku 2011 Česká republika. Patří mezi vůbec první online banky působící v regionu střední a východní Evropy. Služby banky Zuno jsou dostupné 24 hodin denně, 7 dní v týdnu prostřednictvím chytrých telefonů s operačními systémy iOS, Android nebo Windows Phone, nebo přes kontaktní centrum. Zuno se ze start-up společnosti stala bankou střední velikosti nabízející široké produktové portfolio (běžný účet s debetní kartou, spořicí účet, online půjčka, refinancování, kreditní karta nebo kontokorent).

Další informace o českém zastoupení Zuno Bank AG naleznete na zuno.cz

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688