Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie ve světě  |  08.07.2016 09:17:02

Ranní zprávy: Statistiky z amerického trhu práce dají akciím nový impuls

Hlavní události

VIG rozšiřuje svoje aktivity na srbském trhu díky akvizici aktiv francouzské pojišťovny Axa.

Unipetrol zveřejnil své rafinérské a petrochemické marže.

Západoevropské akcie by dnes měly otevřít poklesem.

Dnes nás čeká report z amerického trhu práce. V Evropě bude zveřejněna francouzská průmyslová výroba, ráno pak byla publikována data o německé obchodní bilanci, která výší svého přebytku zaostala za očekáváním.

Analytici Société Générale snížili doporučení pro akcie německého výzkumného institutu GFK a britské společnosti působící v oblasti vzdělávání Pearson na držet a naopak zvýšili na koupit pro francouzskou mediální společnost Lagardere.

Obchodování na zámořských trzích

Americký index S&P 500 nakonec během včerejšího obchodování příliš velkých změn nedoznal, když zakončil se ztrátou necelé jedné desetiny procenta. Brzdou byly mimo jiné například energetické tituly, které negativně reagovaly na zprávy o nižším než očekávaném poklesu zásob ropy. Obchodní aktivita byla spíše podprůměrná. Nejpodstatnější zprávou dnešního dne jsou statistiky z amerického trhu práce. Včerejší údaje o počtu nových míst v soukromém sektoru a žádostech v nezaměstnanosti naznačují solidní údaje za celou ekonomiku. Čísla tak mohou dát trhům nový impuls.

Velká většina asijských burz končí noční seanci v červeném. Mezi nejvíce ztrátovými indexy se nacházejí japonské akcie, které tak zakončily svůj neúspěšný týden se ztrátou 1,1 % a za celý týden propadly o 3,7 %, když na vině bylo především dvouprocentní posílení jenu vůči americkému dolaru. Jedno procento pak dnes umazal i hongkongský index, v plusu se nakonec udržely jen taiwanské akcie (+0,8 %).

Vienna Insurance Group

Rakouská pojišťovna VIG oznámila akvizici srbských aktiv francouzské pojišťovny Axa. VIG tak rozšíří svoje aktivity na poli neživotního pojištění a její podíl na srbském trhu by měl vzrůst k 11,5 %. Rakouská pojišťovna se tak stane čtyřkou na tomto trhu.

Akvizice zapadá do strategie společnosti, když Srbsko je jednou ze čtyř zemí, kde VIG chce svůj tržní podíl rozšířit alespoň na 10 %. Transakce musí být ještě schválena místními úřady. Zpráva byla ohlášena během včerejšího rána, reakci akcií proto nečekáme.

Unipetrol

Unipetrol včera zveřejnil svoje provozní údaje. Rozdíl mezi cenou ropy Brent a Ural se ve druhém čtvrtletí pouze mírně snížil na 2,6 USD/barel, ale v meziročním srovnání je o 1,1 USD vyšší. Rafinérská marže pokračuje v poklesu na 3,1 USD/barel (-2,2 USD y/y), zatímco petrochemické marže se nadále drží na velmi solidních úrovních (olefinová 328 EUR/t, polyolefinová 549 EUR/t).

Zejména v petrochemické výrobě zůstávají marže vysoké, pozitivní je i vývoj Brent/Ural diferenciálu. Rostoucí ceny ropy pak snižují rafinérskou marži, celkově ale provozní ukazatele ukazují na solidní výsledky za druhý kvartál.

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688