chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  23.06.2016 18:12:55

Cestovní pojištění je zárukou pohodové dovolené

Léto je tady. Také už se nemůžete dočkat zaslouženého odpočinku a lenošení na pláži? Během letních měsíců nahlásí Češi téměř 60 procent všech pojistných událostí ze zahraničí. Při plánování vaší dovolené byste tak neměli zapomínat na to, že vaše kartička pojištěnce zdaleka nepokryje všechny náklady na lékařskou péči mimo Českou republiku a že se vaše peněženka může pořádně otřást. 
 
Jako občané České republiky sice máte ve většině evropských států nárok na zdravotní služby, ovšem toto pojištění nezahrnuje asistenční služby, nepokrývá spoluúčast, ani poplatky, nákup léků nebo stomatologické ošetření a další náklady.

Pokud plánujete vycestovat do zahraničí, sjednat si cestovní pojištění je tedy jednou z věcí, kterou  se nevyplatí zanedbat. Cestovní pojištění vám v cizině pomůže v případě nečekaných zdravotních potíží a bude vám krýt případné náklady za léčbu, pokud na vaší cestě onemocníte nebo se jakkoliv zraníte. Bez spolehlivé pojistky se na dovolené zkrátka neobejdete.
 

Online kalkulačka šetří váš čas

Jednou z možností, jak vybrat kvalitní cestovní pojištění, je online kalkulačka. Umožní vám srovnat všechny dostupné nabídky a velmi jednoduše cestovní pojištění také online sjednat. Je to snadný způsob, kterým si nabídky jednotlivých pojišťoven můžete porovnat z pohodlí domova a vybrat tu nejlepší. Pojištění lze uzavřít i v den odjezdu a jeho potvrzení vám dorazí spolu s asistenční kartičkou na vámi zadaný email.
 

Nespoléhejte na Evropský průkaz zdravotního pojištěnce

Odjet do zahraničí bez cestovního pojištění se skutečně nevyplácí. Na Evropský průkaz zdravotního pojištění (EHIC) nelze ani při cestování po Evropě zcela spoléhat. Zdravotní péče, ke které EHIC opravňuje, nemusí být vždy dostatečná a zcela bezplatná. Ve většině států se za lékařské ošetření platí minimálně spoluúčast. Ten, kdo má Evropský průkaz zdravotního pojištění, má sice nárok na poskytnutí zdravotní péče po celé EU, ale u některých nemocnic v cizině pokrývá jen část lékařské péče nebo jej dokonce nemusí akceptovat vůbec. EHIC také kromě výše uvedenéhonikdy nekryje náklady na transport zpět do České republiky, který může být u některých typů zranění dokonce nezbytný. Vždy je proto potřeba dbát na uzavření cestovního pojištění.
 

Možnosti připojištění

 

Důležitou součástí cestovního pojištění je také pojištění odpovědnosti za škodu. I za zdánlivě malé škody – ať už na zdraví nebo na majetku – může být po viníkovi vymáhána náhrada. U pojištění odpovědnosti je důležitá výše limitu pojistného plnění, celkový rozsah pojištění a případná spoluúčast. Během vašeho pobytu v zahraničí je dobré myslet nejen na zdraví, ale i na vaše zavazadla. I ta lze v rámci vaší cesty do zahraničí pojistit, stejně jako pojištění při vykonávání rizikových sportů.

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Chytrý Honza nabízí klientům rychlé srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Některé si mohou rovnou i sjednat, což udělalo z Chytrého Honzy první český e-shop s financemi. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.


Zprávy k cestování


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688