Sazka v roce 2015 vydělala miliardu a mezi námi je dalších 288 milionářů

TNBiz, 21.6.2016

Za úspěchem Sazky, která loni vydělala 994,5 milionu korun, jsou podle generálního ředitele Roberta Chvátala zejména investice do nových produktů i do distribuční sítě, která je největší v České republice.

"V minulosti byly hospodářské výsledky Sazky silně spjaty s úspěšností Sportky, nám se daří tuto přímou úměru stále snižovat," uvedl. Podíl Sportky na celkových tržbách je stále dominantní, nicméně například Eurojackpot a stírací losy tvoří dohromady přibližně čtvrtinu loterních tržeb Sazky, dodal.

Výrazný vliv na hospodaření Sazky v dalších letech bude mít podle ředitele nový loterní zákon, který začne platit od příštího roku. Nyní je možné loterní hry, jako jsou Sportka a Eurojackpot, hrát pouze prostřednictvím terminálové sítě Sazky. Od ledna 2017 bude možné tyto hry nabízet i na internetu.

Celkově Sazka vloni ve všech hrách vyplatila přes 25 milionů výher v hodnotě přesahující šest miliard korun. Historicky nejvyšší výhru 2,466 miliardy korun si ve hře Eurojackpot připsal sázející z Pardubického kraje.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky