TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  17.06.2016 14:11:09

Zemanův poradce Nejedlý bude mít párty na Hradě! Detaily tají

 

 
Oslava padesátin prezidentova poradce Martina Nejedlého bude precedentem. Letohrádek s královskou zahradou sice bývá pronajímán na nejrůznější kulturní akce, ale na soukromou oslavu si ho dosud nikdo nepronajal.

Hospodářské noviny přinesly i text pozvánky, kterou Nejedlý rozesílá hostům: "Těším se na setkání s blízkými a přáteli v místech naplněných téměř pětisetletou historií a jedinečnými lidskými příběhy, které dokážou oslovit, poučit, inspirovat i překvapit člověka v každém věku."

Nejedlý podle Hospodářských novin pozval desítky lidí z byznysu a politiky. A samozřejmě především prezidenta Miloše Zemana a údajně celý jeho tým. Přijde rovněž několik hejtmanů sociální demokracie či proruský senátor Jan Veleba. Nejedlý pozval i byznysmeny z pražské pobočky čínské společnosti CEFC a spolustraníky ze Strany práv a občanů.

Taková oslava na Pražském hradě je ale krajně nezvyklá. Nekonala se - jak HN potvrdili kancléř z Klausovy éry Jiří Weigl a Havlův mluvčí Ladislav Špaček - ani za prezidenta Havla, ani za Klause. Hospodářské noviny rovněž upozorňují, že se na přípravě akce podílí také prezidentův protokol, konkrétně jeho šéf Jindřich Forejt. Nikdo však údajně o Nejedlého oslavě nechce mluvit. "To je akce pana poradce, kterou pan prezident ani neinicioval, ani neorganizuje. Nemám k tomu co říct,“ odvětil stručně Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček

Ani Martin Nejedlý neodpověděl na otázky HN zaslané na e-mail i esemeskou na mobil, proč k oslavě padesátin zvolil zrovna Hrad, jak bude akce financována a jestli na ni přispěje i Kancelář prezidenta.

Někteří pozvaní politici se listu anonymně vyjádřili k volbě místa Nejedlého narozenin. Podle nich jde o vzkaz a potvrzení, že to on je hlavním šéfem na Hradě. Vyčetli mu, že postrádá cit, když se chová, jako by Hrad dobyl a patřil mu.

O tom, kolik Nejedlý - a zda vůbec - zaplatil za pronájem letohrádku a královské zahrady, mlčí i Správa Pražského hradu. Na jednotlivé paláce, sály a zahrady má od roku 2008 cenový sazebník. Letohrádek se zahradou stojí 260 000 korun za den. Nejedlý má padesátiny 7. července, oslava bude ale už příští pátek. Prezident už podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka účast přislíbil.

Nejedlý na Hradě funguje jako poradce prezidenta, i když není placený, protože oficiálně žádnou funkci nezastává. To mu umožňuje na Hradě fungovat i bez bezpečnostní prověrky. Nejedlý byl jednatelem české pobočky ruské společnosti Lukoil a je místopředsedou Strany práv občanů.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688