Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  15.06.2016 01:09:21

14. června: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách

Americké akciové indexy v úterý klesly čtvrtý den za sebou, a připojily se tak k propadům burz ve zbytku světa. Investoři se kvůli zvýšené nejistotě odvracejí od akcií a dalších rizikovějších aktiv. Odrazují je od nich obavy z možného odchodu Británie z EU a také opatrnost před středečním rozhodnutím americké centrální banky o dalším nastavení měnové politiky. Investoři předpokládají, že FOMC nechá úrokové sazby beze změny, čekají nicméně na jakékoli náznaky načasování dalšího utahování měnové politiky.

Netrpělivě investoři čekají rovněž na referendum o vystoupení Británie z EU, které se uskuteční 23. června. Poslední průzkumy veřejného mínění ukazují, že odpůrci unie začínají mít navrch, což sráží akcie všude ve světě. Nejistota spojená s referendem vyvolává na trzích zvýšené kolísání a investoři se uchylují k bezpečným investicím, jako jsou japonský jen, státní dluhopisy stabilních vyspělých zemí nebo zlato.

"V obchodování se řídíme anketami o brexitu, máme ale strach také z toho, co by mohl udělat Fed," řekl agentuře Reuters analytik John Canally z firmy LPL Financial.

Dow v úterý klesl o 0,33 % na 17 674,82 bodu, širší S&P 500 odepsal 0,18 % na 2 075,32 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite oslabil o 0,1 % na 4 843,55 bodu. Index volatility VIX klesl o 2,24 % na 20,50 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil zhruba o jeden bazický bod na 1,618 %.

V červených číslech skončilo osm z deseti hlavních sektorů. Nejslabší výkon podaly sektor základních materiálů a finanční odvětví, nad nulou se naopak udržely sektor necyklického spotřebního zboží a odvětví veřejných služeb.

Americké akcie (14. června 2016)
Americké akcie (14. června 2016)Zdroj: Google

V indexu Dow nejvíce zlevnily akcie vydavatele platebních karet American Express (-4,08 %), maloobchodního řetězce s potřebami pro kutily Home Depot (-2,03 %) a investiční banky JPMorgan Chase (-1,88 %). Nejlepší výkon naopak podaly cenné papíry průmyslového konglomerátu General Electric (+2,04 %).

Akcie čínského internetového prodejce Alibaba Group Holding (+3,07 %), s nimiž se v USA obchoduje na NYSE, zpevnily o tři procenta poté, co společnost uvedla, že za finanční rok končící v březnu očekává meziroční nárůst tržeb o 48 %. Firma rovněž oznámila, že přestane jako standard pro vykazování tržeb používat takzvaný hrubý objem obchodů, kvůli kterému se dokonce dostala do hledáčku amerických úřadů.

Nedařilo se naopak akciím čínské internetové společnosti Baidu (-1,66 %), s nimiž se v USA obchoduje na burze Nasdaq. Firma již v pondělí večer zhoršila výhled svých kvartálních tržeb. Důvodem je pokles objemu reklamy zadávané čínskými společnostmi ze sektoru zdravotní péče kvůli zvýšené kontrole těchto firem ze strany regulátorů. Firma nyní odhaduje, že za druhé čtvrtletí vykáže tržby 18,1 až 18,2 miliardy jüanů, dosud odhadovala, že se tržby budou pohybovat mezi 20,11 a 20,58 miliardy jüanů.

Hlavní úterní události na amerických trzích:

Pokračování shrnutí úterního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 


Société Générale: S akciemi nyní opatrnějiSociété Générale: S akciemi nyní opatrněji

Po jarním zotavení akciových trhů by nyní investoři měli při rebalancování svých portfolií volit opatrnější přístup. Doporučují to stratégové z největší francouzské banky Société Générale. Ve svém modelovém portfoliu pro nadcházející období mírně podvažují akcie a nadvažují dluhopisy a komodity.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688