Patria (Patria Finance)
Investice  |  09.06.2016 17:06:02

Prahu opět potopil bankovní sektor


Ve čtvrtek na trzích opět převládl negativní sentiment podpořený obavami o globální hospodářský růst a poklesem cen ropy. Pod tlakem se ocitly nejen hlavní akciové indexy v Evropě, ale i na Wall Street. Celoevropský Euro Stoxx v době závěru pražské burzy odepisoval procento, německý DAX dokonce 1,3 procenta. Na domácím trhu se pod prodejní tlak dostaly hlavně bankovní tituly a společně stáhly domácí index do červených čísel. Index pražské burzy PX zakončil čtvrtek na mírně podprůměrném objemu obchodů 0,488 miliardy se ztrátou 0,72 procenta na 867,79 bodu. Domácí trh rozšířil ztráty z tohoto týdne na 1,3 procenta.

Horší nálada investorů již tradičně dolehla na finanční sektor, i když v menším měřítku než ve středu. Akciový index Euro Stoxx Banks ztrácel zhruba půl procenta. Pražské bankovní tituly oslabily i o bezmála 3 procenta v čele s Komerční bankou, která ve čtvrtek zaznamenala největší procentní ztrátu z finančního sektoru. Komerční banka seanci na objemu obchodů, který přesáhl 0,2 mld. , uzavřela o 2,8 procenta níže na 933,30 za akcii. V propadu po středeční téměř 3procenntí ztrátě pokračovaly i akcie Erste Bank. Titul zavřel o více než procento níže na 612,40 . Prodejnímu tlaku se nevyhnuly ani akcie nováčka Moneta Money bank, titul zavřel se ztrátou 1,7 procenta na 73,45 za akcii. Pojišťovna VIG ve čtvrtek nakonec obrátila do plusu, připsala 0,1 procenta na 513,20 .

Akcie ČEZ se ve středu poprvé obchodovaly bez nároku na dividendu a skončily o více než 5 procent níže. Titul pokračoval v poklesu i ve čtvrtek nicméně v daleko menším rozsahu a obchodování ukončil s 0,4procentní ztrátou na 434,20 .

Defenzivní tituly obchodovaly smíšeně – Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens skončil na červené nule na 819 . Philip Morris CR získal procento na 12439 za akcii. Telekomunikace O2 skončila se ziskem 1,7 procenta na 232,80 .

Společnost Unipetrol si pronajala od Správy státních hmotných rezerv (SSHR) volný zásobník na 80000 tun ropy v Nelahozevsi. Akcie Unipetrolu skončily o 0,4 procenta výše na 180,50 . Sázková kancelář Fortuna přidala téměř 2 procenta na 90,70 . Akcie mediální CETV v Praze rostly o 0,3 procenta na 57,50 . Stock Spirits ukončily obchodování o 1,5 procenta níže na 56,15 . Nápojářská skupina Kofola ztratila bezmála procento na 441 .

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688