Program veletrhu FOR ARCH nabídne letos poprvé různá denní témata

V pořadí sedmadvacátý ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, který se uskuteční na konci září v areálu PVA EXPO PRAHA v Praze-Letňanech, bude mít letos opět velmi bohatý a nabitý program. Poprvé se na něm představí různá denní témata včetně tematických odborných konferencí a specializovaných poraden.

Soutěžní přehlídka řemesel na veletrhu ForArch. foto: ABF
Soutěžní přehlídka řemesel na veletrhu ForArch. foto: ABF

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH není pouze jednorázovou akcí, ale naopak projektem s celoroční působností zaměřený na podporu oboru stavebnictví jako celku. Velmi oblíbenými jsou projekty jako Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO, soutěž mladých architektů Young Architect Award (YAA) nebo cena Architekt roku. Vrcholem sezóny je pak veletrh samotný, který se i letos uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 20.–24. září. V jeho průběhu se rovněž uskuteční slavnostní předání cen výhercům výše jmenovaných soutěží.

Novinkou oproti předchozím ročníkům budou denní témata věnovaná významným trendům současného stavitelství. První den veletrhu, úterý 20. září, tak bude ve spolupráci s nadací ABF zaměřený na problematiku kvality výrobků a materiálů, včetně systému ratingu kvality. Ve středu 21. září,  ve spolupráci se Společností pro techniku prostředí (STP), bude na programu řízení energetické náročnosti budov a koncepce větrání. Ústředním tématem na čtvrtek 22. září je stále aktuálnější podpora odborného vzdělávání, přičemž zároveň proběhne čtvrtý ročník dvoustranných obchodních jednání Matchmaking Business Meetings, na kterém budou moci podnikatelé ve stavebnictví navázat nová partnerství se zahraničními společnostmi. Pátek 23. září pak bude věnován fenoménu „chytrý dům“, jenž svou konstrukcí, užitou technologií a řídicími systémy zajišťuje optimální a komfortní prostředí svým obyvatelům. Závěrečný den, sobota 24. září, představí téma stavby svépomocí, včetně specifických pracovních postupů.

Zároveň bude také k dispozici STAVEBNÍ PORADENSKÉ CENTRUM, v němž v rámci jednotlivých denních témat odborníci poradí, jak na věc. Po celou dobu veletrhu si budou moci návštěvníci v hale číslo 3 prohlédnout expozice společností SULKO, ISOTRA, Pilecký a Hörmann. Hala číslo 5 pak připraví prezentace firem ESCO, Sapeli, a mezinárodní společnosti Admonter.

Loňský ročník FOR ARCH, společně se všemi souběžně probíhajícími veletrhy FOR THERM,

Sauna a Spa 2015. foto: ABF
Sauna a Spa 2015. foto: ABF

FOR WOOD, a BAZÉNY, SAUNY & SPA, navštívilo bezmála 75 tisíc návštěvníků. Během pěti dnů se jim představilo na 830 vystavovatelů, včetně 66 zahraničních z 13 různých zemí. Velký zájem projevili návštěvníci také o doprovodné akce v podobě odborných přednášek, seminářů a konferencí.

–PR–


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba