STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  23.05.2016 10:45:20

Mission E - konkurence Tesle od Porsche


Porsche se zavázalo, že svůj první čistě elektrický vůz bude měřit síly s modelem od společnosti Tesla Motors, který má vetší zrychlení než 911 od Porsche a dokáže se dobít za 15 minut.

Projekt za 1 miliardu eur na vytvoření bateriemi napájených sportovních vozů, které se budou vyrábět v blízkosti ústřední divize ve Stuttgartu a vytvoří tak 1 000 nových pracovních míst. Model založený na konceptu Mission E představeného v září na autosalonu ve Frankfurtu, bude v showroomu vystaven na konci desetiletí.

„S konceptem Mission E ukazujeme jasný směr, kterým se značka do budoucna vydá. I v značně měnícím se světe motorismu bude Porsche udržovat přední řady v pozici fascinujících sportovních vozů,“ uvedl předseda představenstva Wolfgang Porsche.

Krok je součástí úsilí Volkswagenu, největšího výrobce automobilů v Evropě, přejít skandál ohledně testů automobilů na emise. Generální ředitel Matthias Müller, který vedl Porsche do konce září, slíbil urychlit a rozšířit vývoj elektrických automobilů uprostřed reorganizace, která deleguje více rozhodovacích pravomocí do značek koncernu Volkswagen a regionálních celků.

Zatímco globální prodej všech elektrických vozidel ještě pořádně neodstartoval, výrobci se předhánějí v pozicích na trhu, aby zachytili růst poptávky vyplívající ze zpřísnění pravidel v oblasti životního prostředí. Generální ředitel Tesly Elon Musk řekl v prezentaci na pařížské konferenci o změně klimatu tento týden, že regulační orgány by měly podniknout kroky k zamezení emisí uhlíku.

Porsche způsobilo rozruch na frankfurtské show s čtyřsedadlovým elektrickým sportovním vozem Mission E, jehož zrychlení z 0 na 100 km/h je méně než 3,5 sekundy, jenž poráží model 911, který to zvládne za „pouhých“ 4,2 sekundy. Nove elektrické vozidlo bude doplňovat sestavu obsahující model 911, menší sportovní auto Cayman, Boxster roadster, čtyřdveřové kupé Panamera a sportovní užitkové vozy Cayenne a Macan. Vysoce výkonný model 918 Spyder, plug-in hybrid, byl vyprodán, protože byla výroba omezena pro ochranu exkluzivity.

Divize je nastavena na to prodat více než 200 000 vozidel v letošním roce. Kompaktní Macan tahá poptávku na cenu 52 600 dolarů. Výrobce baterií Palo Alto, který napájí Model S sedan a SUV model X, cílí na 50–55 tisíc dodávek na rok 2015.

Porsche tvrdí, že Mission E o výkonu 600 koňských sil bude navržen tak, aby ujel více než 500 kilometrů, než bude potřeba auto dobít. Baterie může být dobita až na 80 % kapacity za pouhých 15 minut. To je o polovinu kratší čas, než potřebuje Tesla Model S, která je schopna na jedno nabití dojet až 528 kilometrů.

Autor: Jakub Švábenský

Porsche Mission E

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 19:40  Ropa se vrací ke klíčové podpoře X-Trade Brokers (XTB)
St 19:32  Slabý BRL kávě neškodí X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688