Fotbal a hokej, letošní sportovní události si můžeme osladit

Sladká dobrota - fotbalový cheesecake

Tak a je to zase tady – největší sportovní svátky se blíží! Květen bude ve znamení Mistrovství světa v hokeji, červen pak bude patřit Mistrovství Evropy ve fotbale. Češi hokejem i fotbalem žijí, každý však fandí jiným způsobem. Někteří se schází s přáteli v restauračních zařízeních, jiní se zase vtělí do trenéra české reprezentace úřadujícího přímo z obývacího pokoje. Co nás ale všechny spojuje, je pochutnávat si u sledování utkání na něčem dobrém. Fanděte a připravte si podle jednoduchého receptu sladkou a stylovou dobrotu:

Fotbalový cheesecake

Ingredience:

· 600 g krémového sýru (žervé, mascarpone)

· 5 žloutků

· 100 g Hera máslová příchuť

· 200 g krystalového cukru

· 2 lžíce želatiny

· 2 lžíce jahodového želé

· 1 lžíce citronového želé

· 300 g jahod

Postup:

1. Ve velké míse utřete žloutky s moučkovým cukrem, směs smíchejte s měkkým rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Namočte želatinu v 1/3 šálku studené převařené vody a nechte nabobtnat.
2. Rozpusťte barevné želé v 1/3 vody, postupujte podle informací vyznačených na obalu. Z poloviny jahod připravte jahodové pyré a promíchejte s želé. Zbytek jahod nechte na ozdobu.
3. Nabobtnalou želatinu přijdete do horkého citronového želé a míchejte až do rozpuštění. Poté přidejte vejce, sýr a důkladně celou směr promíchejte.
4. Připravte si silikonovou formu ve tvaru fotbalového míče a vytřete ji olejem. Do takto připravené formy nalijte sýrovou směs a dejte do chladničky či mrazničky zatuhnout.
6. Když hmota začne tuhnout potřete ji želé s jahodami. Opět ji vložte do lednice, tentokrát na několik hodin. Ztuhlý dort vyjměte z lednice, připravte si talíř a dort na něj překlopte, odstraňte formu a dozdobte zbylými jahodami.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky