Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  12.05.2016 14:27:45

YouTube chystá svou vlastní kabelovku, která je možná odsouzena předem k nezdaru


Server Bloomberg přinesl na začátku tohoto měsíce zprávu o tom, že se Alphabet resp. Google připravuje na uvedení svojí vlastní kabelové služby přes YouTube.

Již jsme se dočkali YouTube Red, kde si mohou uživatelé zaplatit malý poplatek za to, že se jim nezobrazuje reklama, mohou si videa ukládat off-line, přehrávat hudbu v mobilu na pozadí nebo sledovat originální filmy a seriály z řady YouTube Red Originals.

Nová služba by měla přinést obsah kabelovek na YouTube. Tu připravuje Google ale třeba i Apple. Snaží se tak nastoupit již do solidně rozjetého vlaku, kde mašinu pevně řídí Netflix a další služby. Bloomberg uvedl, že se YouTube snaží dohodnout s Comcastem, NBC Universal, Viacomem, Foxem nebo CBS.

Jednání, zdá se, nikam příliš nevedou. Producenti nechtějí licencovat svůj obsah, aby mohl být umístěn na YouTube. Společnosti jako Google a Apple budou jistě říkat, že oni jsou přesně ti správní distributoři, protože mají největší technologické zdroje a přístup k velkému množství konzumentů obsahu. To ovšem samozřejmě mají sami producenti také. Nechtějí se samozřejmě vzdát případné části marže, kterou by museli v případě licencování slíbit distributorům. Navíc údajnou nezkušenost s distribucí obsahu mohou snadno rozbít argumentem provozování svojí vlastní služby s názvem Hulu. Tím, by veškeré námitky Google a Apple měly být umlčeny.

Ukazuje se tak, že trend přechodu od klasických kabelovek na přenos obrazu přes internet nebude pro technologické giganty místo, kde by se mohli uchytit. Jejich výhodou je silné technologické zázemí, ovšem klíčem k celému trhu je obsah a tak esa stále drží v ruce producenti jako Comcast, CBS a další. Zdá se tak, že tržby z prodeje obsahu se nestanou další složkou příjmů těchto technologických gigantů. Jediným možným řešením pro tyto giganty by byla produkce vlastních televizních seriálů a filmů, ale to už je mnohem složitější.

YouTube pracuje na nějaké formě online kabelovky již od roku 2012, ale právě v posledních měsících toto volání po této službě údajně uvnitř Google doznalo na hlasitosti. Stejně tak v Apple i v Amazonu.

Zdroj: Motley Fool, Bloomberg



Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688