SSŠVT (SSŠVT)
Práce  |  11.05.2016 10:19:02

Práce na počítači může bavit i ženy

Slovo „ajťák“ už je v dnešní době docela běžné a nikoho nepřekvapí. Jak jsou na tom ale „ajťačky“? Ačkoli počítač využívají v práci ženy stejně často jako muži, expertek přes informační technologie moc není. V oboru IT jsou ženy zastoupeny pouze 13 %. Neznamená to ale, že by tato ženská menšina pouze programovala. Ženy se stále častěji stávají například grafičkami či designérkami, kde využívají znalosti IT ke kreativní činnosti.

Široké uplatnění

„Obecně se na téma žen a informačních technologií traduje mnoho nepříliš lichotivých mýtů a předsudků. Je ale důležité si uvědomit, že je tento obor na velkém vzestupu a práce v IT dává ženám nekonečné možnosti v uplatnění takových znalostí. Programování či design jsou využitelné v podstatě v každém oboru," uvádí Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky (SSŠVT).

IT vzdělání tak může ženám výrazně usnadnit cestu k jejich práci snů v oblastech, jako jsou např. kosmetika, móda, bytový design či architektura - zkrátka v typicky ženských oborech. „Reálné produkty jsou de facto vždy výsledkem precizní designérské práce," pokračuje Vodička ze sssvt.cz.

Není IT jako IT

Na jedné straně správa systémů a hardwarů bude asi vždy sympatičtější mužské části populace, na druhou stranu architektura, design a grafika je dobré zaměření spíše pro ženy. Ty jsou totiž mnohem více trpělivé než muži, mají smysl pro detail a estetické cítění. Pokud se ale bude chtít žena věnovat například domácnosti a ráda by se svými výtvory z kuchyně pochlubila světu, není nic jednoduššího, než si založit vlastní blog. Díky IT znalostem pro ni pak správa stránek nebude žádný problém.

Konec konců jako grafička či designérka může také pracovat z domu. I když průměrný plat IT pracovníků je velice příjemný, pohybuje se kolem 37 tisíc korun, také grafik či programátor na volné noze se nemá špatně. Za vytvoření stránek nabízejí firmy i desetitisícové částky.

Soukromá střední škola výpočetní techniky Praha (SSŠVT)           

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS.

Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.
 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Práce:

Po 12:19  Firemní benefity v roce 2024 Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)
11.04.2024  Když se dlouho nedaří získat nové zaměstnání Hays plc (Hays plc)
10.04.2024  Priority vlády v personální oblasti se liší od potřeb zaměstnavatelů Předvýběr.CZ (Předvýběr.CZ, s. r. o.)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688