Pražské „CEE-licon valley“ v Enterprise Office Center se otevírá veřejnosti

V rámci festivalu Open House Praha 2016 dostane veřejnost jedinečnou příležitost detailně si prohlédnout budovu českého zástupce ze seznamu TOP 100 administrativních staveb světa – Enterprise Office Center. Díky spolupráci developera Erste Group Immorent ČR se společností Avast Software, která v Enterprise sídlí, budou moci návštěvníci obdivovat i prostory této společnosti, inspirované oblíbenými kancelářemi technologických gigantů a startupů z kalifornského Silicon Valley .

„Nápad zpřístupnit veřejnosti v rámci festivalu Open House Praha architektonicky tak atraktivní budovu, jakou je Enterprise, samozřejmě vítáme . Návštěvníci si budou moci prohlédnout nejen originální řešení kanceláří, které Erste Group Immorent vybudovala pro společnost Avast, ale obdivovat i moderní architekturu budovy jako celku, včetně velkorysé vstupní haly. Ta přitom neslouží pouze nájemcům, ale propojuje vnitřní i vnější svět budovy Enterprise, a je tak přirozenou součástí veřejného prostoru ,“ uvedl Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Erste Group Immorent.

V proskleném foyer budovy Enterprise se navíc návštěvníkům o víkendu 14. – 15. května 2016 nabízí i jeden nevšední umělecký zážitek: expozice soch jednoho z nejvýraznějších současných českých sochařů Michala Gabriela. V rámci instalace Proměny vedle klasických figur nebo skupiny „jezdců“ vyrobených ze skořápek vlašských ořechů představuje Gabriel i sousoší vytvořené 3D tiskem.

„Myšlenka přiblížit veřejnosti běžně nepřístupné pražské budovy se nám líbila hned od samého počátku. A jelikož považujeme budovu Enterprise Office Center za jedinečnou, neváhali jsme se do festivalu Open House také zapojit. V našem sídle, kde pracuje více než 500 zaměstnanců, budou mít návštěvníci možnost nahlédnout do netradičně řešeného open space, jehož součástí je relaxační patro včetně kantýny a krásné výhledy na Prahu,“řekl Alan Rassaby, vedoucí personálního oddělení společnosti Avast.

„Za úspěch bych považoval to, že lidé, kteří v Enterprise pracují, nebo lidé, kteří Enterprise znají, nebudou tento objekt vnímat jako běžnou kancelářskou ‚budovu‘, ale i jako dům, který má ambice inspirovat a přinášet kulturní zážitky do běžného denního života ,“ doplnil Tomáš Velemínský.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba