Okénko investora  |  03.05.2016 11:29:11

Květnové tipy na komoditní spready


Jednou ze strategií zaměřujících se na minimalizaci rizika a zvýšení statistické pravděpodobnosti úspěšného obchodu jsou komoditní spready. Květen přináší několik zajímavých obchodních příležitostí v oblasti komoditních spreadů. Jednu z nich najdete v tomto článku a celkem 5 nejzajímavějších analýz komoditních spreadů je možné získat v rámci nového Komoditního newsletteru.

 

 

Komoditní spready v tomto případě vyjadřují nákup jednoho futures kontraktu a současný prodej jiného futures kontraktu. Cílem obchodu správně odhadnou směr pohybu rozdílu cen těchto futures kontraktů. Více informací o základních principech obchodování komoditních spreadů je k dispozici v článku Komoditní spready a jejich obchodování

 

Analýzy vychází pouze z historických cen futures kontraktů, resp. rozdílu cen různých futures kontraktů, backtestů a statistiky. Analýzy neberou ohled na aktuální vývoj cen samotných futurs kontraktů nebo fundamentálních zpráv, které se k těmto komoditám vztahují.

 

Spread měsíce: BOZ16 – BOU16 (Sojový olej prosinec – září)

 Jedná se o spread s vysokou úspěšností 93%. Od začátku roku se spread vyvíjí v souladu se sezónními vlivy. Aktuálně se nachází na svých maximech, proto doporučujeme zvážit vstup na případné korekci. Se stop-loss $100 z backtestu je tento spread velmi nenáročný na kapitál a je jedním z nejkonzervativnějších spreadů za květen.

 

Stop-loss $100 považujeme za príliš úzky, proto preferujeme $150 – $200. Potenciálního profitu $600 až $1400 dosáhl spread jen výjimečně, profit na úrovni $300 – $400 je reálnější.

 

Při stop-loss $200 a profitu $400 by úspěšnost klesla jen mírně na 87%. Pouze 2 obchody by byly ztrátové. Celkový dosažený zisk by byl přes $1 800 za 15 let, při průměrné ztrátě $140 a průměrném zisku $185.

 

 

Disclaimer: Článek je pouze informačního charakteru a neměl by být vnímán jako investiční poradenství k nákupu nebo prodeji akcií či jiných instrumentů. Čtenář souhlasí s tím, že nákup nebo prodej akcií i dalších instrumentů založený na obsahu tohoto článku je na jeho vlastní riziko a zodpovědnost.

 

Gabriel Jurčák

Opční specialista u LYNX. Finančním trhům se začal věnovat v roce 2003. Intradenní obchodování vyměnil v roce 2008 za poziční obchodování opčních spreadů a komoditních spreadů. Zaměřuje se na technickou analýzu, price action a využití statistiky v obchodování. Připravuje pravidelné webináře a vzdělávací články u LYNX. Je také autorem Komoditního Newsletteru, který pravidelně každý měsíc nabízí několik investičních tipů v oblasti komoditních spreadů.


LYNX

Logo LYNX

LYNX je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 24 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. LYNX má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků. V roce 2015 LYNX získal ocenění Broker Roku


Získejte investiční knihu zdarma

Vzhledem k rychle rostoucímu zájmu o obchodování opcí mezi českým investory, LYNX vytvořil investiční knihu Úspěšné obchodování s opcemi. Kniha seznamuje s nezbytným základem pro obchodování opcí, unikátně vysvětluje mechanismy obchodování opcí na praktických příkladech a podrobně představuje 7 nejznámějších opčních strategií. Knihu můžete nyní získat zdarma na www.lynxbroker.cz/obchodovani-opci.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688