Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Investice  |  06.05.2016 09:00:00REKLAMA

KB: Správně zvolená investice zhodnotí vaše úspory

V poslední době média upozorňují na možnost zavedení záporných úrokových sazeb, což by v podstatě znamenalo, že by klienti za uložené peníze v bance museli platit určitý stanovený úrok.

O tom, zda možnost záporných sazeb skutečně hrozí, a co udělat proto, aby vaše volné finanční prostředky vydělávaly, jsme hovořili s Radkem Basárem, zástupcem výkonného ředitele pro Marketing a Komunikaci Komerční banky .

Skutečně v České republice hrozí záporné úrokové sazby?

Téma záporných úrokových sazeb by bylo na delší diskuzi. Osobně se domnívám, že obdobný scénář spíše nenastane. Na druhou stranu je pravda, že výnosy na spořicích a termínovaných účtech jsou na historickém minimu a v podstatě se blíží nule. Ve stejné situaci jsme ještě nikdy nebyli. Pokud chtějí naši klienti, aby jim peníze vydělávaly, musí přemýšlet o využití jiných možností.

Jaké možnosti máte na mysli?

Našimi klienty ověřenou alternativou jsou investice do investičních fondů. Na každé pobočce Komerční banky jsou k dispozici investiční specialisté, kteří představí nabídku fondů a vysvětlí všechny kroky spojené s investováním. Klient si následně zvolí takovou investiční strategii, která odpovídá výnosu, jaký očekává, a riziku, které je ochoten podstoupit.

Dejme tomu, že jsem přišel na pobočku. Co mi konkrétně nabídnete?

Náš investiční specialista nejdříve zjistí, na jak dlouho chcete investovat, jaký očekáváte výnos a jak se stavíte k potenciálnímu riziku. Obecně platí, že dluhopisové investice jsou méně výnosné, ale zato bezpečnější než akciové. Po stanovení vašeho profilu přejdeme k užšímu výběru investičních možností, z nichž je vybrána konkrétní investice. Nejčastěji je to některý z investičních fondů Investiční kapitálové společnosti KB (IKS KB), která tímto způsobem spravuje peníze malých i velkých investorů v celkovém objemu kolem 55 miliard korun. V naší nabídce jsou rovněž desítky podílových fondů společnosti Amundi, která je největším správcem investic v Evropě.

Vybral jsem si fond a vložil do něj své peníze. Co se bude dít dál?

Vložením peněz do fondů naše péče o vás nekončí. I nadále se s vámi budeme scházet a upravovat investici dle vašich potřeb a dle měnící se tržní situace. Okamžitý přehled o vývoji vaší investice můžete mít k dispozici prostřednictvím aplikací Mojebanka a Mobilní banka. Pokud využijete služby Investiční asistent, budete dostávat informace o vývoji kapitálových trhů a investičních trendech, což vám umožní na tyto trendy adekvátně reagovat.

Velmi často našim klientům doporučujeme, aby investovali pravidelně každý měsíc, například i menší částky, klidně již od 300 Kč. Z pohledu investora jde o vhodnější řešení.

Co když mám naspořeno čtvrt milionu korun a chci je zhodnotit bez toho, abych neustále sledoval vývoj kurzu mé investice?

V takovém případě bychom vám nabídli moderní produkt správy portfolia, IKS Investiční manažer. Ten je vhodný pro klienty, kteří nemají čas, chuť nebo znalosti spravovat své finanční úspory. Klient přenechává správu investice na odbornících, kteří průběžně vyhodnocují situaci na finančních trzích a provádějí potřebné úpravy ve složení portfolia tak, aby nadále odpovídalo profilu klienta. Každé čtvrtletí klient obdrží souhrnnou zprávu o vývoji hodnoty portfolia a o operacích v něm provedených. Součástí této zprávy je i komentář portfolio manažera, informace o složení aktiv a samozřejmě o dosaženém zhodnocení. Tuto službu u nás využívá již více než 6000 investorů, čímž se zařadila mezi nejžádanější investiční produkty na českém trhu.

Zaznamenali jste v minulém roce nějaký zajímavý trend u vašich klientů?

Velkým překvapením pro nás bylo, že se Češi, kteří jsou považováni za konzervativní národ, rozhodli více investovat do akciových fondů. Je pravda, že jsou v porovnání s dluhopisovými rizikovější. Klienti si však chytře vybírali fondy, v nichž jsou akcie velkých stabilních akciových společností, které pravidelně vyplácejí dividendy.

Investice do cenných papírů mohou vypadat složitě, ale s podporou našeho investičního odborníka vše proběhne rychle a hladce. Pokud se chcete dozvědět více o investičních možnostech v Komerční bance, kontaktujte jakoukoli pobočku nebo bezplatně volejte na linku 800 111 166. Rádi vám poradíme.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:48  Akciové trhy rostly v březnu i celém prvním čtvrtletí na obou stranách Atlantiku a.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688