STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  27.04.2016 12:40:23

Akcie PXD: jedna z nejvýkonnějších od začátku týdne

Autor: Bc. Jiří Jahoda

Pioneer Natural Resources Company (PXD) a její akcie patří mezi jedny z nejvýkonnějších od začátku týdne na americkém trhu. Společnost realizující se v těžbě a zpracování ropy, zemního plynu a kapalného zemního plynu, vykázala od počátku týdne narůst akcií vyšší než 7 %. Co stojí za tímto velkým cenovým posunem a bude tento nárůst pokračovat dále v mírnější tendenci? Nebo jde pouze o náhlý šok a přijde příležitost pro vstup do short pozice?

Přestože po skončení prvního kvartálu letošního roku, společnost vykázala čistou ztrátu, a to ve výši 267 mil. USD, by se dalo očekávat, že akcie poklesnou, jenže společnost ve svém reportu zmiňuje budoucí „lepší“ vyhlídky v oblasti odbytu a ve změnách provozního financování. Těchto změn se hned chytli analytici při výpočtu nové cílové ceny, do které promítli možné predikce PXD v oblasti nárůstu tržeb.

Daniel Guffey (E&P) zvýšil cílovou cenu akcie z původních 155 USD na 177 USD za kus. O něco dále pak zašel Gabriele Sorbara (Topeka Capital Markets), který novou cílovou cenu zvýšil dokonce na optimistických 190 USD za akcii. Bloomberg doplňuje, že se původně očekávala ztráta 73 centů na akcii, která ve finále za první kvartál činila „pouze“ 64 centů.

PXD ve svém reportu argumentuje především uspokojivějšími vyhlídkami v oblasti své produkce a odbytu. Původně koncern predikoval navýšení celkové produkce o 10 % oproti roku 2015, nyní však společnost počítá s tím, že půjde o navýšení nejméně 12 % s odkazem, že břidlicové vrty dokážou produkovat ještě více, než se původně očekávalo. PXD se rovněž stala pružnější v oblasti exportu, od kterého si slibuje flexibilnější odbyt. Další příznivou zprávou pro investory je skutečnost, že PXD věří, že současný objem se podaří vyprodukovat s mnohem nižším rozpočtem, než v roce 2015, konkrétně pak menším o 9,1 %. Koncern také operuje s obrovským cash flow, ve výši 2,5 mil. USD, které získalo především z aukce svých nemovitostí a uzavřením kontraktů na zemní plyn. Závazky společnosti se pohybují okolo 3 mil. USD, dodává Bloomberg.

Díky výše zmíněným aspektům došlo k up-trendu v předešlých třech dnech, akcie posílily na úroveň 166 USD za kus, což je nejvíce od roku 2014. Otázkou však zůstává, jak trh bude reagovat i v následujících dnech. Zda se jedná pouze o krátkodobý šok, který může být následován korekcí a návratem ceny akcie na původní cenovou úroveň, což by vedlo k zajímavé investiční příležitosti, anebo akcie bude dále následovat svoji cílovou hodnotu směrem vzhůru.

PXD

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 15:53  Závěr obchodního týdne přinesl zpevnění dolaru i koruny (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688