Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  27.04.2016 13:22:18

Komentář k výsledkům CME za Q4 15

  


Provozní ukazatele překonaly očekávání, čistá ztráta je však hluboká

Výsledky: Mediální společnost CME oznámila dnes ráno výsledky svého hospodaření za Q1 2016. Na provozní úrovni jsme zaznamenali lepší než očekávané výsledky, nicméně zklamáním byla hluboká čistá ztráta. Vliv posílení amerického dolaru byl na úroveň tržeb ve srovnání s předešlými kvartály zanedbatelný.

Hlavní trendy a překvapení: (1) Tržby v prvním kvartále vzrostly o 2,3 % yoy na 129 mil. USD. Při konstantních kurzech by byl nárůst o dva procentní body vyšší. Slabší vliv pohybu amerického dolaru by měl být patrný v celém letošním roce. (2) Konsolidovaná OIBDA dosáhla 17,1 mil. USD a oproti prvnímu kvartálu 2015 se zvýšila o téměř 6 mil. USD. Celková OIBDA marže dosáhla 13,3 %, což představovalo meziroční nárůst o 4,2 pb. (3) Pohled na jednotlivé segmenty nabízí smíšený obrázek. Na největším trhu v České republice i přes 10% nárůst tržeb OIBDA stagnovala na 10 mil. USD. Rumunský trh se pak nejvíce podepsal na meziročním zlepšení celkové OIBDA, když zde dosáhl provozní zisk před odpisy téměř trojnásobné výše (9,5 mil. USD) ve srovnání s Q1 15. Slovensko reportovalo OIBDA ve výši 2,4 mil. USD oproti loňské ztrátě. Naopak velkým zklamáním bylo Bulharsko a Chorvatsko, kde CME na úrovni tržeb a zejména provozního zisku zaznamenalo výrazné propady. (4) Finanční výsledek považujeme za největší zklamání, když úrokové náklady meziročně vzrostly o více jak 20 % na 49,1 mil. USD. To uvrhlo CME do hlubší než očekávané čisté ztráty. (5) CME uvedlo, že 8. dubna dokončilo již dříve oznámené refinancování dluhu, které by mělo vést ke snížení úrokových nákladů a prodloužení doby splatnosti. V březnu však management již zveřejnil, že s transakcí bude souviset jednorázový odpis ve výši 150 mil. USD, který bude zaúčtovaný ve druhém kvartále letošního roku. (6) CME ve Q1 16 zlepšilo tvorbu hotovosti, když volné cash flow dosáhlo 33,6 mil. USD oproti 23,3 mil. USD ve Q1 15.

Dopad na předpovědi: Výše čisté ztráty se negativně promítne v našich odhadech, a to zejména z titulu vyšších úrokových nákladů. Naopak provozní ukazatele bychom mohli nepatrně vylepšit. V tiskové zprávě management k výhledu na letošní rok nic neuvedl. OIBDA očekáváme okolo 140 mil. USD.

Dopad na akcie, cílovou cenu a doporučení: Akcie CME po otevření trhu klesají o tři procenta. Současná cena se nachází nad naší cílovou cenou 2,5 USD za akcii. Prozatím ale necháváme v platnosti naše doporučení Držet.

Očekávané události: Odpoledne se uskuteční konferenční hovor, kde by management měl představit výhled na letošní rok. Výsledky hospodaření za Q2 16 by mohly být oznámeny koncem července.

 

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688