Věděli jste…, že MatchaTea obsahuje „bojovníka“?

Možná jste již slyšeli, že ne všechny antioxidanty jsou stejné. Antioxidantů je skutečně široká škála. Králem je EGCG! Proč? Bojuje i proti rakovině…

Zelený čaj obsahuje specifickou sadu organických sloučenin známých jako katechiny. Mezi antioxidanty jsou katechiny nejúčinnější a nejvíce zdraví prospěšné. Jedním z nich je specifický katechin - epigallokatechin gallát (EGCG), tento antioxidant tvoří až 60 procent všech katechinů v MatchaTea. 

Uznávaný v boji proti chorobám

Ze všech antioxidantů je právě EGCG nejvíce uznávaným v boji proti civilizačním chorobám, například kvůli svým protirakovinným vlastnostem. 


POZOR: Jeho obsah v MatchaTea je více jak 100x vyšší, než u běžně dostupných čajů

To je převážně způsobeno tím, že MatchaTea se nelouhuje, ale v podstatě konzumuje. U běžně louhovaných čajů se spoléháme na to, že živiny pustí do vody. U MatchaTea spotřebováváme celý čajový list, čímž získáme plný potencionál toho, co nám Camellia sinensis nabízí.

Dopřejte si zdraví, třeba v roládě s MatchaTea krémem.

Recept:

Lcxd3.png (862×580)

Ingredience:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 2 polévková lžíce oleje
  • 120 g práškového cukru 
  • 100 g polohrubé mouky
  • Čtvrt lžičky prášku do pečiva 
  • Citronovou kůru
  • 1 lžička MatchaTea


Krém:

  • 1 mascarpone
  • 1 šlehačka
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 1 lžička MatchaTea


Postup:

Bílky vyšlehat s tři čtvrtě množství cukru, vmíchat žloutky utřené se zbylým cukrem a olejem. Po lžících vmíchat mouku s práškem do pečiva a MatchaTea. Pečící papír potřeme máslem a posypeme jemně moukou. Rozetřít rovnoměrně a péct 10-15 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Na vál dáme utěrku, posypeme cukrem a upečené těsto, ještě teplé jej překlopíme na utěrku. Sloupneme papír a těsto i s utěrkou srolujeme. Šlehačku vyšleháme. V malém množství vody rozmícháme MatchaTea a zamícháme do mascarpone. Vše smícháme a přidáme mandlové lupínky. 1 ztužovač šlehačky. Po vychladnutí rozbalíme, naplníme krémem a opět srolujeme. 

 

Tak dobrou chuť!

O MatchaTea.cz                 
Společnost Čajová květina s.r.o. je největším dodavatelem MatchaTea – prvotřídního 100% zeleného čaje v BIO kvalitě přímo z Japonska, a to zejména do gastronomických zařízení, obchodů a welness & fitness center. V nabídce jsou i další BIO produkty s obsahem čaje včetně doplňkového sortimentu. MatchaTea nakupuje společnost přímo u japonského výrobce a čaj se pěstuje pouze na organických plantážích. Společnost volí výrobky reprezentující moderní, zdravý životní styl, přičemž se zaměřuje na popularizaci méně známých produktů a/nebo inovativní zpracování či nabídku tradičních výrobků. Je nositelem řady certifikátů kvality, včetně české známky BIO. Nabídka a prodej jsou realizovány přednostně prostřednictvím vlastní sítě obchodních zástupců, která umožňuje dodržet vysokou kvalitu prezentace produktů koncovým spotřebitelům.

Více informací na:
www.matchatea.cz/



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření