Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Podnikání  |  22.04.2016 18:15:41

Jarní průmyslové veletrhy 2016: setkání evropských energetiků, soutěž 3D tiskáren i jediný simulátor řízení kamionu v ČR


Kam směřuje český průmysl a jak se ve výrobě mohou uplatnit moderní 3D technologie a další novinky představí letošní ročník jarních průmyslových veletrhů. Součástí doprovodného programu bude i očekávané setkání energetických odborníků ENERGO SUMMIT, který bude řešit aktuální problémy evropské i české energetiky. FOR INDUSTRY, FOR ENERGO, FOR LOGISTIC, FOR INFOSYS a FOR 3D proběhnou v prostorách PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Po loňském velkém zájmu návštěvníků se organizátoři rozhodli veletrhy o den prodloužit, uskuteční se tak ve dnech 10. – 13. 5. 2016.
 

Doprovodný program veletrhů nabídne řadu zajímavostí, největší pozornost však bude patřit ENERGO SUMMITu. Jeho hlavními tématy budou Energetická unie, dekarbonizace a budoucnost české energetiky ve vztahu k Evropské unii a světovým trhům. Druhého ročníku tohoto významného setkání energetických odborníků se zúčastní zástupci ministerstev a klíčoví představitelé energetického trhu. Summit zahájí svou prezentací tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Pavel Zámyslický z Ministerstva životního prostředí ČR seznámí veřejnost se současnou klimaticko-energetickou politikou ČR. O využívání obnovitelných zdrojů energie jako nástroje k efektivnímu dosažení dekarbonizace bude hovořit jeden ze zahraničních hostů konference, Bart Bode z belgické organizace Flemish Sustainable Energy Organization. ENERGO SUMMIT proběhne v úterý 10. května v Kongresovém sále PVA EXPO PRAHA v Letňanech a již nyní je možné se registrovat na www.energosummit.cz.

Na summit tematicky naváže dne 13. 5. 2016 konference „Aktuální problémy české energetiky a odborného školství“. Vystoupí zde zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a Ministerstva školství, vysokých škol a předních energetických a plynárenských společností. Hovořit se bude mj. o tom, jak zvýšit zájem mladých lidí o studium odborných oborů, financování škol i o možnostech spolupráce vzdělávacích institucí a firem působících v energetice.

Nebezpečná kyberkriminalita

Z nabídky doprovodného programu veletrhu FOR INFOSYS zaujme např. přednáška „Kyberkriminálníkem snadno a rychle“, která se věnuje zločinům spáchaným ve virtuálním prostoru, útoky proti technologickým systémům, prognózou dalšího vývoje kyberkriminality. Na téma navazuje odborný seminář, který představí současnou legislativu EU pro oblast kybernetické bezpečnosti, šifrovacím technologiím či hacktivismu v ČR.

Jediný český simulátor jízdy nákladním autem

Vizuálně zajímavý bude v ČR unikátní simulátor pro výuku řidičů nákladních vozidel a autobusů. Tvoří ho reálná kabina tahače umístěná na pohyblivé hydraulické plošině doplněná o projekci okolního prostředí. Simulátor slouží ke zvládnutí krizových situací v provozu bez rizika újmy na zdraví nebo škody na majetku. Ukázka je součástí programu veletrhu FOR LOGISTIC.

Souboj 3D tiskáren i virtuální realita na „vlastní kůži“

Přehlídku aktuálních trendů v oboru 3D tiskáren nabídne největší české setkání uživatelů a dodavatelů osobních 3D tiskáren – 3Dexpo 2016. Po loňském úspěchu zařadili organizátoři také do letošního programu Souboj 3D tiskáren, kterého se zúčastní řada tiskáren českých i zahraničních výrobců. Souboj 3D tiskáren 2016 se uskuteční dne 12. 5. 2016. Návštěvníci se  také mohou seznámit s nevšedními možnostmi využití 3D tisku ve školní výuce, při výrobě obuvi nebo náhradních dílů pro dopravní prostředky, a to v rámci veletrhu FOR 3D v hale 4. Vyzkoušet si budou moci nejrůznější brýle pro zobrazení virtuální reality. Představí se také první český výrobce kartonových brýlí na virtuální realitu PanoBoard – Google Cardboard s využitím chytrých telefonů.

Více informací o veletrhu: www.prumysloveveletrhy.cz,

Kontakt pro média: Darina Boumová, e-mail: darina@4info.cz, tel.: 608 310 366


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688