O víkendu se znovu ochladí, přijde déšť i sníh

TNBiz, 21.4.2016

Už ve čtvrtek klesly teploty v Česku k minus 10 stupňům, nejníže bylo na Šumavě a v Jizerských horách. Přízemní mrazíky na mnoha místech předznamenaly ochlazení, které se má podle meteorologů rozšířit na většinu území už v noci na sobotu.

Od severu bude do Česka proudit chladný vzduch a zatímco v nížinách se dočkáme četných přeháněk, ve vyšších polohách bude o víkendu sněžit. Chladné počasí a častější srážky by měly vydržet i příští týden, mírně oteplit by se mohlo až na konci dubna.

V pátek bude ještě dopoledne skoro jasno až polojasno, během dne bude ale přibývat oblačnosti a postupně se zatáhne. V noci klesnou teploty k nule, místy se mohou znovu objevit přízemní mrazíky. Denní teploty se vyšplhají na 12 až 16 °C, na horách ale budou jen 4 °C.

V sobotu už se příchod studené fronty projeví naplno. Bude zataženo až oblačno, na většině území bude pršet nebo se objeví přeháňky. V polohách nad 700 metrů by mělo dokonce sněžit nebo padat sníh s deštěm. Ochladí se na 8 až 12 °C.

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Apr2016/1859834.jpg?885e

I neděle bude chladná a oblačná, místy se objeví přeháňky a v noci i ráno by mohlo sněžit i v nižších polohách. I podle mapy srážek ale bude srážek o hodně méně než v sobotu. V noci znovu klesnou teploty k nule, v západních Čechách se může tvořit náledí. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C.

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Apr2016/1859835.jpg?9997

Také v začátku příštího týdne bude chladno. V pondělí bude zataženo až oblačno, místy se znovu objeví přeháňky, na horách znovu sněhové. Noční teploty se budou pohybovat kolem nuly, může se tvořit náledí. Teploty přes den se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C.

I v úterý zůstane obloha zatažená, na většině území by mělo pršet nebo se vyskytnou přeháňky. V polohách nad 600 metrů může opět sněžit. Noční teploty 3 až -1 °C, ojediněle náledí. Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na 5 až 9 °C.

Ve zbytku týdne by se mělo postupně oteplovat, teploty ale nepřesáhnou 13 °C. Od středy do pátku bude znovu oblačno až zataženo, na většině území se dočkáme deště, ve vyšších polohách znovu sněžení. Až úplný závěr dubna bude znovu teplý.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky