Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  12.04.2016 16:09:53

3 akcie, se kterými si koupíte růstový příběh

Růstové tituly nejsou nic pro investory vyhledávající podhodnocené firmy nebo zajímavou dividendu, své fanoušky si ale vždy najdou. Když se k tomu přičtou nedávné propady na všech trzích, mohou být podobné typy společností zajímavou volbou pro investory hledající růst a akceptující vyšší riziko a možnou volatilitu.

Jedním z favoritů pro investory hledající růstové akcie je v poslední době firma Netflix, která obrátila trh s placenou televizí naruby. Na americkém akciovém trhu však existuje mnoho dalších růstových akcií, které určitě stojí za pozornost investorů.

Netflix je podle Briana Nicholse, autora oceňované knihy "Taking Charge with Value Investing", trochu přeceňovanou společností, jejíž úspěch a růst hodně závisí na momentálním silném trendu a úspěších, které společnost zaznamenává na poli placené kabelové televize. Přestože její tržby by měly růst v roce 2016 o 29 % a v dalším roce o 26 % a cena akcie od vrcholu v prosinci 2015 klesla více než o třetinu (od února však opět přidala přes 20 %), podle Nicholse jsou na trhu zajímavější tituly, které mohou investorům nabídnout příznivější růstový příběh.

1. Twitter

Prvním tipem je Twitter, jehož příjmy by měly v roce 2016 růst o 36 % a v roce 2017 o 26 %. Společnost má problém zajistit si stabilní růst počtu uživatelů, s Facebookem se nemůže rovnat, a ztráta činila loni 2 miliardy dolarů. 300milionová uživatelská základna ale může generovat zajímavé příjmy.

Firma navíc ztratila od ledna 2015 tři čtvrtiny své hodnoty a Nichols si myslí, že má zajímavý růstový potenciál. Podle šéfa společnosti Jacka Dorseyho může společnost generovat hotovost z reklamy na webech třetích stran, aplikací a výsledků vyhledávání, kde se zobrazují tweety. To dává firmě k dispozici dalších 500 milionů lidí, kteří mohou číst tweety, ale nejsou uživateli služby, což by mohlo přinést až o polovinu více peněz než při současném počtu uživatelů.

Twitter

2. Workday

Další společností, na kterou se Nichols doporučuje zaměřit, je Workday, jedna z nejrychleji rostoucích firem v oblasti sdílení softwaru přes internet (software-as-a-service - SaaS). Růst jejích příjmů se odhaduje na 33 % v letošním roce a 31 % v roce 2017.

Společnost působí v mnoha oblastech, ale hlavním odvětvím je oblast řízení lidských zdrojů (HRM). Objem obchodu v tomto byznysu vzrostl od roku 2013 z 50 na 70 miliard dolarů, přičemž právě Workday patří k nejrychleji rostoucím hráčům v oboru. S očekávanými příjmy kolem 1,5 miliardy dolarů je firma stále pouze malým kolečkem v mechanismu odvětví, ale její snaha dostat všechny činnosti související s lidskými zdroji do cloudu, může znamenat pro firmu mnohem větší tržní podíl.

Workday

3. Tableau Software

Třetí v pořadí je společnost Tableau Software nabízející obchodní analytický software. Pro mnohé může jít o překvapení, jelikož akcie firmy v lednu ztratila v průběhu jednoho dne 50 % hodnoty. Společnost totiž přišla s překvapivě pesimistickým výhledem tržeb i zisků a nervozita na trzích udělala své. Přesto se u společnosti očekává růst tržeb o 28 % letos a o 27 % v příštím roce.

I když už firma neroste 50% tempem jako v minulosti, loni se jí podařilo získat 3 600 nových klientů s obratem přes 100 000 dolarů a celkově meziročně zvýšit příjmy o 36 %. Společnosti se daří i na mezinárodním poli, kde generuje čtvrtinu svých příjmů a roste 63% tempem. Současná přeprodanost titulu může znamenat zajímavý potenciál.

Tableau Software

Hledáte spekulaci? Zkuste v dalších týdnech tyto akcie

 Hledáte spekulaci? Zkuste v dalších týdnech tyto akcie

Které akcie na americkém trhu nejvýrazněji reagují na oznámení hospodářských výsledků? Výjimkou nejsou pohyby o deset a více procent za den. Kdo se bojí, nesmí do lesa, takže hurá do rozbouřených vod výsledkové sezóny!

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Čt 10:17  Indexy v USA nadále níže s poklesem technologického sektoru Research (Česká spořitelna)
Čt   9:51  Stratég: Jak (ne)hrát rozjíždějící se výsledkovou sezónu Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688