Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  12.04.2016 01:24:36

11. dubna: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Americké akcie ke konci pondělního obchodování přišly o zisky, které jim přinesl růst sektoru základních materiálů a bankovních titulů, a nakonec seanci uzavřely pod nulou. Důvodem byl masivní výprodej v sektoru zbytného spotřebního zboží kvůli obavám o výsledky hospodaření firem.

Index Dow klesl v pondělí o 0,12 % na 17 556,41 bodu, širší S&P 500 oslabil o 0,27 % na 2 041,99 bodu a Nasdaq Composite přišel o 0,36 % a obchodování zakončil na hodnotě 4 833,40 bodu. Index volatility VIX vzrostl o 5,86 % na 16,26 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se mírně zvýšil na 1,72 %.

Z deseti základních sektorů skončily v plusu jenom tři, dařilo se sektoru základních materiálů, finančnímu odvětví a energetickému sektoru, naopak nejslabší výkon podaly sektor cyklického spotřebního zboží a odvětví zdravotní péče.

Nejlépe si z bankovních titulů vedly JPMorgan Chase (+0,8 %)Citigroup (+1,61 %),Bank of America (+0,7 %) a Goldman Sachs (+1,28 %).

Americké akcie (11. dubna 2016)
Americké akcie (11. dubna 2016)Zdroj: Google

Po konci obchodování neoficiálně odstartovala výsledkovou sezónu za první čtvrtletí hliníkárenská společnost Alcoa (v řádném obchodování +3,95 %). Společnost oznámila, že v prvních třech měsících letošního roku hospodařila s upraveným ziskem na akcii 0,07 USD nad odhadem trhu 0,02 USD při tržbách 4,9 miliardy USD pod odhadem trhu 5,2 miliardy USD. Akcie Alcoy v after-marketu zlevňovaly zhruba o 3,5 %.

Analytici podle ankety agentury Thomson Reuters očekávají, že zisky firem z indexu S&P 500 za první čtvrtletí klesly o 7,5 %.

Vývoj očekávání růstu zisků firem z S&P 500 pro 1Q2016
Vývoj očekávání růstu zisků firem z S&P 500 pro 1Q2016Zdroj: Thomson Reuters

Akcie společnosti Yahoo! (+1,14 %) přidaly přes procento poté, co britský deník Daily Mail potvrdil, že jedná s několika investory o společné nabídce na převzetí internetových aktivit firmy. "Jednáme s řadou potenciálních zájemců," uvedla mluvčí serveru DailyMail.com. Odmítla však upřesnit, které investiční firmy se těchto jednání účastní. Podle zdrojů WSJ by společná nabídka mohla zahrnovat variantu, že investiční partner převezme základní internetové aktivity Yahoo! a Daily Mail získá její zpravodajské a mediální aktivity.

Americké ministerstvo spravedlnosti v pondělí oznámilo, že banka Goldman Sachssouhlasí s tím, že zaplatí pět miliard dolarů za ukončení vyšetřování ohledně prodeje cenných papírů krytých hypotékami v době před finanční krizí z roku 2008. Podle úřadů banka pracovala s hodnotou hypotékami krytých cenných papírů, která neodpovídala skutečnosti, a tyto cenné papíry prodávala investorům. Na podobné dohody již dříve přistoupily také JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup a Morgan Stanley.

Hlavní pondělní události na amerických trzích:

  • Britský deník Daily Mail jedná s několika investory o společné nabídce na převzetí internetových aktivit americké společnosti Yahoo!. Uvedla to v pondělí společnost Daily Mail & General Trust, která je mateřskou firmou deníku. Potvrdila tak dřívější informace ekonomického listu The Wall Street Journal (WSJ).
  • Podle šéfky akciových stratégů v Bank of America Merrill Lynch Savity Subramanianové bude nadcházející výsledková sezóna za první čtvrtletí divoká.Přestože jsou prognózy ziskovosti stále pesimističtější, akciím samotným se v posledních týdnech dařilo. Trochu chaos.
  • Americký výrobce elektrických aut Tesla Motors svolává ve Spojených státech dobrovolně ke kontrole 2 700 svých sportovně užitkových vozů Model X kvůli možnému vadnému blokovacímu upevnění sedadel ve třetí řadě, které zvyšuje riziko, že by sedadla při srážce mohla spadnout dopředu. Oznámila to v pondělí automobilka.
  • Provozovatel restaurací s rychlým občerstvením McDonald's prodává svoji jihokorejskou divizi. Oslovením potenciálních zájemců a vedením jednání byla pověřena americká investiční banka Morgan Stanley.
  • Americká firma SecureWorks, která je dceřiným podnikem počítačové společnosti Dell a podniká v oblasti kybernetické bezpečnosti, v pondělí oznámila, že část svých akcií na burze nabídne za 15,50 až 17,50 USD na kus. Celkově by tak společnost mohla z IPO získat až 181,1 milionu dolarů a oceněna by moha být až na 1,5 miliardy USD.
  • Realitní investiční fond Annaly Capital se dohodl na převzetí realitního trustu Hatteras Financial za 1,5 miliardy USD.
  • Železniční dopravce Canadian Pacific Railway přestal usilovat o spojení se společností Norfolk Southern.
  • Pivotal Research Group zvyšuje doporučení na akcie Alphabetu na "kupovat" z "držet".
  • RBC zvýšila doporučení na akcie Restaurant Brands International na "outperform" ze "sector perform", jejich cílovou cenu zvýšila na 48 z 38 USD.

Výsledková sezóna:

Pokračování shrnutí pondělního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

 

Akcie pohledem technické analýzy: Světové indexy oddechují po silných růstech Akcie pohledem technické analýzy: Světové indexy oddechují po silných růstech

Technická analýza indexů S&P 500, DAX a STOXX Europe 600.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688