Osvětlení zábradlí a schodiště je bezpečné i designově působivé

Způsobů jak zajistit osvětlení schodiště, nezbytné především z důvodu bezpečnosti, je celá řada. Světla můžete dát například do stropu, umístit přímo do plochy schodu nebo použít moderní LED osvětlení ve formě bodových světel, zabudovaných ve zdi. Novinkou je osvětlení, které je zabudované ve spodní straně madla zábradlí.

„LED diodové světlo prochází po celé délce madla nerezového zábradlí, přičemž světelný pásek je umístěn do speciálně vyprofilované spodní strany madla,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která je tradičním českým výrobcem nerezového zábradlí, a dodává: „Osvětlení je dostatečně silné pro pohodlný pohyb po schodišti a navíc umožňuje vyniknout všem použitým materiálům. Pokud zvolíte jinou než bílou nebo žlutou barvu světla, vykouzlíte si doma neopakovatelnou atmosféru.“

TIP PRO VÁS: Umístěte osvětlení přímo do schodů!

Efektním způsobem, jak osvětlit schody, je LED osvětlení ve formě populárních pásků v nejrůznějších odstínech světla, které je možné nalepit na nášlapy schodů klidně až dodatečně. Jestliže ale chcete pásky zabudovat například do hrany nášlapu, musíte to řešit už při objednávání schodiště. „Pokud chcete mít LED diodové pásky umístěné v hraně schodu, je třeba zohlednit tento požadavek již při výrobě schodiště. Na okraj každého nášlapu je totiž nutné vyfrézovat speciální drážky, do kterých si zákazník LED pásek položí a upevní,“ upozorňuje pan Petr Paksi z J.A.P.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry