Počasí bude celý týden proměnlivé: sníh, slunce i déšť

TNBiz, 7.3.2016

"Počasí tohoto týdne bude hodně proměnlivé - sem tam se vyskytne ještě sněhová vločka i v nižších polohách, od středy se ukáže i sluníčko," shrnuje výhled počasí na další dny meteoroložka Dagmar Honsová.

Noc z pondělí na úterý bude ještě poměrně studená, zvlášť v západní půlce republiky, kde teploměry ukáží mezi minus třemi a jedním stupněm nad nulou. Na Moravě a ve Slezsku to bude naopak minus jeden až tři nad nulou. Hrozí proto ledovka.

"Přes den bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, nad 400 metrů srážky sněhové. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C. Teplota v 1000 metrech na horách kolem nuly. Povane mírný severozápadní vítr," doplňuje Honsová.

 

Středa už bude přívětivější - nejen teplotami, ale i množstvím slunečního svitu, protože bude zataženo až polojasno, s ojedinělými přeháňkami. Noc a ráno ovšem stále budou studené s teplotami od jednoho stupně nad nulou až po -3 °C. Přes den teplota vyskočí na hodnoty mezi čtyřmi až osmi stupni.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 6 až 10 °C. K tomu mírný severní vítr. V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle s deštěm. Noční teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 6 až 10 °C," přibližuje konec pracovního týdne Honsová.

A víkend? Ten bude hodně podobný. V sobotu bude jasno až polojasno s nočními teplotami mezi dvěma a minus dvěma stupni. Denní teploty 4 až 8 °C, tedy stejné jako ve středu.

"V neděli bude polojasno až oblačno, občas přeháňky, na horách smíšené. Noční teploty 2 až -2 °C, denní 6 až 10 °C. Povane mírný severozápadní vítr," uzavírá týdenní výhled počasí Honsová.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky