Počasí o víkendu bude oblačné, sníh se bude střídat s deštěm, teploty až 10 °C

TNBiz, 3.3.2016

Ve čtvrtek bude nad Českou republikou hodně oblačnosti, očekává se občasný déšť na většině našeho území, ráno nad 300 metrů může sněžit, ojediněle se objeví mrznoucí srážky. Nejvyšší denní teploty se můžou vyšplhat na 2 až 6°C. Bude foukat mírný jihozápadní vítr až jižní vítr, který se bude postupně měnit na západní až severozápadní.

V noci na pátek se budou teploty pohybovat kolem bodu mrazu, nejnižší mohou klesnout k 1 až -3°C, přes den se pak zvednou na 3 až 7°C. Ojediněle se může v noci a k ránu tvořit ledovka. Místy se může vyskytnou sněžení, které se pod 400 metrů bude měnit na déšť se sněhem.

V sobotu bude zpočátku může obejvit sněžení, které se bude postupem dne měnit v déšť se sněhem, nejvyšší teploty se vyšplhají na 4 až 8°C, na jihu se může ojediněle teplota dostat až na 10°C.

V něděli by se měl velice ojediněle objevit déšť, k večeru bychom se mohli dočkat ubývání oblačnosti. Teploty se budou přes den pohybovat kolem 2 až 6°C.

Kalamitní stav, který vyhlásil ČEZ v úterý pro velkou část Středočeského kraje, byl včera v poledne odvolán v Benešově a Praze východ a ve 22:00 se dočkal také okres Praha západ a Příbram. Těžký sníh lámal větve a stromy, které ničily elektrické vedení. Tisíce domácností se tak ocitly bez elektrického proudu.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky