Barbora Dlabáčková (MasterCard)
Obchod a služby  |  01.03.2016 14:19:35

Soukromý dopravce spouští placení bezkontaktními platebními kartami přímo v autobusech

Společnosti MasterCard, Busline a ČSOB zahájily novinku na deseti linkách

 

Společnost MasterCard, lídr v inovativním placení, a BusLine, třetí největší dopravce v České republice zaměřující se na autobusovou dopravu, dnes společně spustily možnost placení za jednotlivé jízdné pomocí bezkontaktních platebních karet přímo v autobusech. Na projektu se rovněž podílejí ČSOB a EM TEST.

 

BusLine je významným soukromým dopravcem, který na území České republiky umožňuje cestujícím platit za jízdné bezkontaktní platební kartou přímo v autobusech. Od dnešního dne je tato novinka k dispozici na 10 linkách a v rámci MHD Litoměřice. Mezi vybrané linky patří například spoje PrahaHarrachov, LiberecHradec KrálovéBrno, Jablonec nad NisouPraha či PrahaLitoměřice. Cestující u řidiče postupuje obvyklým způsobem – nahlásí svoji cílovou stanici a poté zaplatí tak, že přiloží svoji bezkontaktní platební kartu k terminálu. Celkem bude čtečkami vybaveno 70 autobusů.

 

„Naše společnost disponuje flotilou 600 autobusů, které křižují téměř celou republiku. Ročně přepravíme více než třicet milionů cestujících. Pevně věříme, že tyto linky jsou jen začátkem v nabízení nových služeb všem našim zákazníkům,“ říká Radek Chobot, výkonný ředitel, BusLine. Dopravce provozuje celkem 200 linek, a to jak v oblasti regionální a dálkové dopravy, tak MHD, proto je zde vysoký potenciál na rozšíření.

 

MasterCard se dlouhodobě věnuje zavádění bezkontaktních plateb do dopravy, tato spolupráce je další z řady projektů, na nichž se podílíme,“ dodává Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard pro ČR, SR a Rakousko, „bezkontaktní platby jsou rychlé, pohodlné a bezpečné. Fronta, která se tvoří hlavně při odbavování meziměstské a dálkové dopravy, se tímto výrazně zrychlí.“

 

Na zmíněných linkách odbaví BusLine v průměru pět tisíc cestujících denně, nejvyšší čísla jsou zaznamenána začátkem a koncem víkendu, především potom v neděli odpoledne a v pondělí ráno, kdy lidé cestují do škol a do zaměstnání.

 

„Moderní způsoby placení jsou naší prioritou, jsme rádi, že se můžeme podílet na podobných projektech. Naše řešení pro příměstskou a meziměstskou dopravu je připravené na všechny typy odbavení. Pro další rozvoj tohoto řešení si dokážeme představit i propojení bankovní karty s e-shopem nebo mobilní aplikací pro vyhledání a nákup jízdenky,“ dodává Jan Kubíček, manažer Rozvoje obchodu s třetími stranami ČSOB. 

Logo MasterCard MasterCard (NYSE: MA) je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozuje nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi.
Více informací na: www.mastercard.com
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688