Ceny energií padají: první energetické společnosti prozradily o kolik

TNBiz, 26.2.2016

Pokles cen všech energií se pozitivně projevuje na našich peněženkách. Díky nízké ceně ropy již několik měsíců tankujeme benzín za ceny na úrovni roku 2003. Teď konečně budeme těžit také z nízkých velkoobchodních cen elektřiny a zemního plynu.

Společnost Moravské naftové doly (MND) ve čtvrtek oznámila, že všem klientům sníží cenu elektřiny o 5 % a zemního plynu o 7 %. Změna se týká nových i stávajících zákazníků. Reaguje tak právě na historicky nízké velkoobchodní ceny. Ty by podle odborníků ale měly ještě klesat.

"V MND hlídáme ceny energií za zákazníka. Proto jsou výhodné dlouhodobě. Vzhledem k propadu velkoobchodních cen obou komodit v posledních měsících, snižujeme automaticky všem našim zákazníkům ceny Plynu z první ruky (produkt MND - pozn. red.) o 7 % a elektřiny o 5 %," řekl obchodní ředitel společnost MND Ludvík Baleka.

"Snížení ceny plynu se zákazníci dočkají jak u základního ceníku, tak u ceníku Bonus. Snížení cen se týká dokonce i těch stávajících zákazníků, kteří mají s produktem Bonus nastavenou jinak neměnnost ceny až do konce roku 2017. Pro nižší cenu se přitom není potřeba jakkoliv uvazovat - i po jejím snížení zůstává zákazníkům povodní smlouva na dobu neurčitou," dodal Baleka.

MND může podle Baleky deklarovat nízké ceny díky tomu, že kromě dodávání plynu také sama plyn těží a skladuje. "Opíráme se o výhodu vlastní těžby. Díky tomu je naše cena výhodná dlouhodobě," tvrdí Baleka. Ročně MND vytěží tolik plynu, že by to pro jeho maloobchodní zákazníky stačilo na 9 let.

Zákazník, který plynem i topí, by měl podle mluvčí MND Dany Dvořákové při průměrné spotřebě 21 MWh ročně ušetřit přibližně 7 400 .
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky