Posuvné dveře bez prahů jsou bezbariérové řešení v interiéru

Stavební pouzdra, posuvné systémy a další formy posuvných a výsuvných mechanismů využívané například pro otevírání oken nebo skříní nacházejí své uplatnění v bezbariérových prostorech. Důvodem je především snadná manipulace, kterou ocení nejenom handicapovaní, ale také rodiny s malými dětmi nebo senioři.                                                     Bezbariérové a vzdušné řešení interiéru s pouzdrem NORMA KOMFORT. Foto zdroj J.A.P.

„Otevření otočných dveří se může zdát jako otázka vteřiny, ale pokud člověk sedí na vozíčku, přesun z místnosti do místnosti se protahuje na minuty. Při každodenním fungování je to nemyslitelné,“ vysvětluje pan Petr Paksi a doplňuje: „Navíc pokud by z vozíčku za otočnými dveřmi vypadli, nikdo se k nim nedostane. S posuvnými dveřmi je vše bez problémů.“ Pohyb mezi jednotlivými místnostmi usnadňuje také absence prahu a stavební pouzdra jsou pro průjezd invalidního vozíku uzpůsobena i svojí velikostí.  

„Minimální šířka základního stavebního pouzdra J.A.P. NORMA STANDARD pro bezbariérové prostory je 80 cm, což se rovná šířce zasouvacích dveří potřebných pro průjezd vozíčku. Šířka průchodu je tak plnohodnotně využita. Podle prostorových možností a požadavků je možné ji zvětšit, a to pro jednokřídlé dveře až do šíře 120 cm,“ uvádí pan Petr Paksi.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry