Zadat úklid profesionální dámě již není v Česku nedostupné

VIjFh.jpgNápad založit úklidovou společnost LidskáSíla.cz vzešel z osobní zkušenosti Roberta Vojáčka při hledání vhodné agentury či paní na úklid. Nabídka byla tristní. Rozhodl se to změnit a společně s Šimonem Podlipským a Michaelou Somolovou vytvořili jedinečný projekt, který nemá na českém trhu konkurenci. 

Ptáte se, proč byste měli platit za úklid doma? V momentě, kdy je byt či dům jako po výbuchu, určitě se pomoc hodí a ti, co to již vyzkoušeli a byli spokojeni, si zvykli na čas pro sebe.  Mají totiž více času na své koníčky či rodinu, mohou se více věnovat svému zdraví. A to i při pravidelném úklidu. Víte, kam se obrátit a jde to rychle. 

Objednat služby jde pohodlně z domova, přes webové rozhraní či mobilní telefon. Výhodou je i vlastní aplikace, kde je možné navolit frekvenci úklidů, data i čas, velikost bytu a další služby jako umytí oken, žehlení. Stačí pár kliknutí. A co radí profesionálové konkrétně k úklidu?

Jak objednat správnou dámu na úklid podle provozní ředitelky Michaely Somolové?

Prvním krokem úspěchu  je plné uvědomění, co je pro naši domácnost to hlavní. Potrpíte si na perfektně vyžehlené košile?  Široký přehled a zkušenosti s čisticími prostředky?  Velmi důsledné čištění nebo spíše super úklid za přiměřenou cenu a čas? Hledáte osobu snadno vycházející s dětmi a velkým psem? Pokud hledáte dámu na úklid podle správných věcí důležitých pro vaši domácnost, najdete ji. 

Týdně mi prošlo rukama desítky uchazečů během pohovorů i školení. Každá žena si osobně myslela, že určitě bude dobrou dámou na úklid. Dnes vám představím dlouho vytvářený proces zjišťování, jestli ta neznámá dáma, opravdu dosáhne kvalitních výsledků.

První pravidlo: Sepište si pět hlavních priorit, co vaše dáma musí umět na sto procent. Například to může být dochvilnost, žehlení, úklid zaměřený na detail, spolehlivá komunikace, nízká cena, pravidelné praní, příjemný vzhled, přátelská a zábavná osoba, přesné dodržování požadavků.

Druhé pravidlo: Nepředpokládejte, ale připravte si zásadní otázky. Padesát procent věnujte pro poznání osobnosti a dalších padesát procent pro ověření profesní schopnosti. Začněte klást otázky jako: Můžete mi doložit alespoň jednu referenci k ověření? Pokud ne z úklidu, tak z jiné pozice. Osoba, která vás nechá nahlédnout do pracovní historie bez komplikací, často nic neskrývá a ověření je uspokojivé. Dále se třeba zeptejte: Představte si, že stojíte v kuchyni, kterou dobře znáte a nebyla uklízená celý týden. Popište mi krok za krokem, jak takovou kuchyň uklidíte.  Byl postup úklidu systematický?, zmínily se detaily - dřez a baterie, odpad, spodní část linky a spotřebiče?, odpověď byla svižná a bez problému? Pokračujte v otázkách: Jaký máte k úklidu vztah? Sledujte přitom pozitivní znaky jako úklid je odpočinek, miluji pocit z výsledku, baví mě uspořádat věci, pomáhá mi to být aktivní, rodiče mě vedli k pořádku od dětství, jsem perfekcionista, důslednost, čisté svědomí. Dále se můžete zeptat: Co vám v úklidu nejde, a nemáte ráda? Sledujte, jestli je odpověď upřímná, je možné najít kompromis či daná činnost není pro vás zásadní? Dotažte se: Jak byste mi popsala váš charakter? Jak dlouho k nám budete dojíždět? Nenastane během zimy problém? Zakončete třeba: Máte nějaká omezení? Tím je myšleno například alergie, zvířata, děti a podobně. 

Třetí pravidlo: Nespoléhejte se pouze na fakta ze životopisu, ale hledejte talent. V praxi se mi nepotvrdilo obecné  tvrzení, že nejlepší dáma na úklid je žena s mnoha lety zkušeností. Pozor, tohle vůbec neplatí. Ty nejlepší dámy jsou takové, které skutečně baví, co dělají. Věk ani délka praxe nejsou hlavní záruku spokojenosti. 

V každé naší nové dámě v LidskáSíla.cz, hledám znaky jako cit pro důslednost, svědomí. Dáma nehledí na počet stanovených hodin, protože prostě nedokáže odejít od nedokončené práce. Výsledek práce pro ni znamená představení jejího charakteru. Na úklid se dívá očima zákazníka a snaží se o 

maximální spokojenost. Neřídí se také jen manuálem, ale přemýšlí o potřebách klienta. Nejlépe ráda věci urovnává a aranžuje, pro chválu a uznání dokáže i propotit triko a nikdy nezapomene dát včas vědět, pokud nemůže přijít. 

       
O LidskéSíle.cz 
LidskáSíla.cz je český online start-up v jehož čele jsou zakladatelé Robert Vojáček (působil v Liftago) s přítelkyní Michaelou Somolovou a Šimon Podlipský. Tato platforma důvěry se zatím orientuje na úklid domácností, ale v budoucnu se chce zaměřit na poskytování dalších služeb v domácnosti, například péči o seniory. Objednat si domácí hospodyni lze na pár kliknutí. Dámy na úklid jsou školené a dobře placené. Aktuálně firma zaměřená na propojení dam na úklid se zákazníky roste a nabírá nové pracovníky. Do dvou let chce start-up zaštiťovat až 2000 důvěryhodných profesionálů ve službách po celé ČR.

Více informací na:
https://lidskasila.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry