Barbora Dlabáčková (MasterCard)
Obchod a služby  |  17.02.2016 17:22:49

Počet bezkontaktních transakcí v Evropě již překročil jednu miliardu

Meziroční nárůst 150 % bezkontaktních transakcí na platebních kartách MasterCard
a Maestro
 

Evropané si stále častěji volí při placení bezkontaktní technologie. Celkový počet bezkontaktních transakcí kartami MasterCard a Maestro přesáhl v roce 2015 jednu miliardu, což je meziročně 150% nárůst. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2015 bylo v Evropě průměrně 13 % transakcí provedeno bezkontaktně. Česká republika (77 %) patří v tomto ohledu mezi špičku nejen v Evropě, ale na celém světě.

Evropě najdeme již více než deset zemí, z nichž se každá může chlubit více než 5 miliony bezkontaktních karet či jiných zařízení. Globálně jsou bezkontaktní karty přijímány v 74 zemích, nedávno se přidaly Estonsko a Island. 

Nová data odhalují, že počet karet, mobilních telefonů nebo jiných zařízení vhodných pro tento typ plateb stoupl o 121 %, celkové útraty učiněné bezkontaktními kartami MasterCard a Maestro vzrostly o 183 % v porovnání s rokem 2014. Počet vydaných bezkontaktních karet a relevantních zařízení se zvýšil v roce 2015 o polovinu. Výsledná čísla dokazují rostoucí pozitivní postoj Evropanů k bezkontaktním platbám, oblíbili si je zejména díky jejich rychlosti a poskytovanému pohodlí, což zlepšuje celkový zážitek z nakupování.

Toto ovšem nejsou jediné faktory ovlivňující tento trend – bezkontaktní platby jsou bezpečnější alternativou k hotovosti, neboť nabízejí přidanou hodnotu v podobě výjimečné mnohovrstevnaté ochrany. Více než dvě třetiny uživatelů věří, že je bezkontaktní technologie stejně nebo i více bezpečná než tradiční formy plateb.

Společnost MasterCard odhaduje, že mohou její bezkontaktní platební karty MasterCard a Maestro být použity na více než 4 milionech obchodních míst na světě. Obchodníci se trendu přizpůsobují a rozšiřují bezkontaktní platební terminály, loni počet takových míst vzrostl o úctyhodných 72 %.

George Simon, Division President CEE MasterCard, říká: „Díky bezkontaktní technologii si mohou lidé užívat rychlého, bezpečného a chytrého způsobu placení, a to každý den. Evropané si to skutečně velice oblíbili, tzv. pípají stále více, což souběžně pomáhá obchodníkům a vydavatelům karet zvyšovat tržby. V České republice je 77 % transakcí MasterCard bezkontaktních, v Polsku je to 55 %, v Maďarsku 40 % a na Slovensku 38 %.“

Zdrojem dat je MasterCard Data Warehouse.

Logo MasterCard MasterCard (NYSE: MA) je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozuje nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi.
Více informací na: www.mastercard.com
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688