Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Osobní finance  |  09.02.2016 11:15:12REKLAMA

Jak na kariérní růst? MBA vám otevře nové pracovní možnosti

Ve většině oblastí života je nutné se celoživotně vzdělávat. Zvyšující se konkurence, náročnější požadavky zaměstnavatelů i všeobecně větší tlak dnešní doby nutí k neustálému pracovnímu i osobnímu rozvoji, zdokonalování dovedností a prohlubování znalostí. V posledních letech láká především online MBA či LLM studium. Splňuje totiž požadavky nejen z hlediska kvality a obsahu studia, ale také poutá nabízeným pohodlím a flexibilitou.

Současná doba díky moderním technologiím poskytuje značnou volnost a flexibilitu ve vzdělávání. Stále více se prosazuje online forma studia, která zpřístupňuje výuku i velmi časově vytíženým zájemcům. To je právě případ MBA a LLM studia, které poskytuje cenné informace potřebné pro oblast řízení a připravuje studenty do vedoucích pozic. Absolventi jsou plně připraveni do manažerské praxe, získají dobrou orientaci a potřebný nadhled v dané disciplíně.

Tým že právne zastupujem viacero zahraničných obchodných spoločností všeobecný prehlaď je pre mňa veľmi dôležitý. Štúdium na CEMI, odbor Executive MBA, mi pomohlo pochopiť uvažovanie mojich partnerov a doplniť si manažérske vedomosti. Predmety ako Manažérska ekonomika, respektíve Strategicky manažment a ďalšie spolu dotvárajú komplexný obraz sveta manažmentu. Predmety na seba logicky nadväzujú a tak nútia poslucháča zaoberať sa manažmentom ako komplexnou študijnou disciplínou. Moje skúsenosti z manažérstva boli vždy len útržkovite a preto bolo štúdium veľmi dobrou skúsenosťou pre pochopenie širších súvislosti ,“ říká jeden z úspěšných absolventů institutu CEMI JUDr. Robert Bezek, MBA - právník a soukromý podnikatel.

Kariérní postup, atraktivní pracovní nabídky, vyšší finanční ohodnocení, nové osobní i pracovní kontakty, prohloubení znalostí či celkově velká konkurenční výhoda na trhu práce. To jsou základní přínosy a zároveň také hlavní důvody, proč MBA či LLM láká každoročně více nových uchazečů. Z průzkumu institutu CEMI, který se zabýval dopady studia v pracovní kariéře absolventů, vyplynulo, že celých 92 % z nich se ve firemní hierarchii posunulo o jednu a více pozic výše nebo získalo lepší pracovní nabídku. 36 % si polepšilo dokonce ihned po ukončení studia, většině (90 %) se to následně podařilo do jednoho roku. Není také neobvyklé, že se absolventi vrhnou do založení vlastního podnikání. Týká se to až třetiny z nich.

Úvodní soustředění MBA a LLM studia na CEMI

Investice do MBA vzdělání je nepochybně cestou, která otevírá nové možnosti. Ovšem ve velké míře záleží na kvalitě daného poskytovatele studia. Při výběru tedy buďte velmi obezřetní a důkladně si prověřujte informace. Nejen z finančního hlediska, protože studium nepatří k nejlevnějším záležitostem, ale také z hlediska kvality a výše zmíněných studijních přínosů.

„Základem jsou webové stránky, kde by měly být uvedeny informace o poskytovateli a samotném studiu. Zajímat by vás měla forma výuky, jednotlivé studijní předměty, podmínky úspěšného absolvování i benefity, které studiem získáte. Dále jsou vítané informace o odbornosti a zkušenostech lektorů či počet absolventů včetně jejich názorů na celkový průběh výuky,“ uvádí ředitel institutu CEMI Mgr. Štěpán Mika.

Zásadní roli hraje zkušený a profesionální lektorský tým, který by měl poskytovat nejen teoretické znalosti, ale především předávat zkušenosti z praxe. Měl by být studentům k dispozici pro individuální konzultace, podporovat je ve studiu a pomáhá rozvíjet jejich samostatnou činnost. Pro výuku v anglickém jazyce, při které se klade důraz na získání celosvětově využitelných znalostí, je rovněž stěžejní i mezinárodní tým lektorů, který spolehlivě garantuje dosažení adekvátní úrovně manažerských znalostí v celosvětovém kontextu. Kromě špičkového výukového systému patří k velkým přednostem vzdělávací instituce i nabídka dalších studijních benefitů. Jedním takovým je například přístup do online knihovny Ebrary, kde studenti institutu CEMI naleznou tisíce elektronických odborných publikací pro svůj další profesní i osobní rozvoj.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688