Počasí bude stále jarní, od středy přijde ochlazení

TNBiz, 8.2.2016

Od pondělního odpoledne bude ovlivňovat počasí v Česku okluzní fronta, která postupuje od západu. Během úterka se mírně ochladí a za studenou frontou přijde nejdříve vyšší tlak vzduchu, na konci týdne naopak nízký tlak zasahující ze západní Evropy nad Balkán.

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před silným větrem, která platí až do úterý. Teploty se budou pohybovat výrazně nad nulou, vyšplhají až na 13 °C. Místo sněhu se dočkáme deště, sněžit by mělo jen ojediněle ve vyšších polohách.

V pondělí bude oblačno až zataženo, ráno i polojasno. Během odpoledne a večera se na většině území dočkáme deště nebo přeháněk, nad 1000 metrů i sněhových. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 °C, na Moravě a ve Slezsku 6 až 10 °C. Hrozí nárazový vítr až 30 m/s.

V úterý bude oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Zprvu hlavně v Čechách, později ale i na celém území očekávají meteorologové déšť a přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou stejné jako v pondělí, 9 až 13 °C. Stále výstraha před silným větrem, který dosáhne znovu až 30 m/s. Večer bude ale vítr slábnout.

Ve středu se výrazně ochladí, teploty ale neklesnou pod nulu. Bude oblačno, v polohách nad 400 metrů by mělo sněžit. Na Moravě a ve Slezsku bude zataženo, později během dne až oblačno, objeví se déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 2 a 6 °C.

Ve čtvrtek bude znovu oblačno až polojasno. Hlavně na západě čekají meteorologové silnější déšť, v polohách nad 800 metrů také sněžení. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

V pátek se znovu zatáhne a bude pršet na většině území. Ve vyšších polohách se znovu dočkáme sněžení. Teploty se budou pohybovat mezi 3 až 7 °C.

O víkendu bude oblačno až zataženo, místy se občasně objeví déšť a přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou 3 až 8 °C.
 

Podrobnou i dlouhodobou předpověď počasí naleznete na stránkách meteobox.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky