Správně vybraný nábytek už navždy bez otisků prstů

Zanechané otisky prstů nedělají vrásky pouze kriminálníkům, kteří se bojí, že kvůli nim bude jejich zločin odhalen. Nevzhledné šmouhy, které mohou zůstat na nábytkových površích i po tom nejletmějším dotyku, totiž dovedou spolehlivě pokazit dojem i z jinak dokonale vypadajícího nábytku. Díky novodobým technologiím však nyní můžete mít na svém nábytku povrchy, které dovedou otisky prstů a šmouhy úspěšně eliminovat.

Mat bez otisků (Zdroj podkladů Trachea)

Pokud bychom měli vyjmenovat výčet povrchů, které otisky prstů obzvláště přitahují, tak by v něm rozhodně nechyběly matné povrchy. Ty přitom patří v současnosti k velmi oblíbeným a trendy dekorům. „Maty dovedou působivým způsobem zjemnit odstíny barev a navíc eliminují odlesky světla, díky čemuž vypadají vždy stejně a nepromítají se na ně odrazy světel nebo předmětů. Kromě toho, že působí příjemně na pohled, jsou velice hebké i na dotek,“ vysvětluje pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek, a dodává: „Pokud zvolíte nábytková dvířka s tím správným povrchem, tak se naštěstí nemusíte vůbec bát matných dekorů dotknout. Na moderních matných akrylátových materiálech jako například T.acrylic mat totiž žádné otisky po suchých a dokonce ani mokrých rukách nezůstávají.“ Akryláty se navíc vyznačují zdravotní nezávadností i vysokou odolností vůči vlhkosti i vysokým teplotám, takže jsou přímo předurčeny například pro použití v kuchyních či koupelnách.

Antistatický povrch (Zdroj podkladů Dřevojas)

Máte zkušenosti s otisky prstů nebo nadměrným usazováním prachu na lakovaných površích? Pokud ano, tak vězte, že nyní vás již tyto nepříjemnosti trápit nemusí. Moderní technologie totiž dokázaly zdárně odstranit i tyto problémy. Od pořízení nové lakované skříňky vás tak nic již odrazovat nemusí. „Při lakování povrchu nábytku na naší lakovací lince dochází ke klíčovému procesu, při kterém je nábytek zbaven elektrického náboje, a stává se tak maximálně antistatickým. Dokáže tedy efektivně eliminovat ulpívání prachu a tvorbu otisků prstů,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojasu, v. d., českého výrobce koupelnového nábytku. Pokud plánujete nákup nového nábytku, rozhodně se nezapomeňte zeptat i na tuto funkční stránku.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry