STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  21.01.2016 08:55:19

Netflix expanduje do 130 nových zemí (včetně ČR)

Autor: Martin Vespalec

Generální ředitel Netflixu (NASDAQ:NFLX) Reed Hastings všechny překvapil, když na závěr své prezentace na veletrhu CES v Las Vegas oznámil, že Netflix rozšiřuje svoji působnost o 130 nových zemí. Vzhledem k předchozí dostupnosti služby v 60 zemích se tak jedná a radikální nárůst. Firma si od tohoto kroku slibuje především zvýšený počet předplatitelů. Zpráva byla překvapivou, protože zmíněné rozšíření na nové trhy se očekávalo až koncem letošního roku.

„Jste svědky zrození globální televizní sítě!“ prohlašoval Hastings během prezentace. I to svědčí o sebevědomí a ambicích značky. Nerozrostl se pouze počet zemí, kde je služba dostupná, ale i jazykové možnosti. Netflix nově nabídne korejštinu, čínštinu a arabštinu, celkem tak bude služba podporovat 21 jazyků, čeština mezi nimi není.

Služba je nyní dostupná téměř ve všech zemích světa, výjimkou je však stále Čína. Hastings však v rozhovoru uvedl, že na budoucím zavedení služby v nejlidnatější zemi světa pracují a doufají, že dotáhnou jednání s čínskou vládou do cíle do konce letošního roku. Překážkou je však čínský komunistický režim, který blokuje svým občanům nevhodný obsah. Společnost v současnosti naopak neplánuje expanzi do Severní Koreje, Sýrie či na Krym, kvůli restrikcím amerických společností v těchto oblastech. Do dalšího rozšíření jazykových možností pravděpodobně zůstane firma pod svým potenciálem i v některých větších zemích, kde bude dostupná pouze v angličtině. Jedná se například o Rusko, Polsko nebo Turecko.

Netflix má celosvětově přes 70 milionů odběratelů a letos plánuje utratit 5 miliard dolarů za licence na nový obsah. Společnost kupuje převážně materiál, který není dostupný nikde jinde. Nabízí přes 50 exkluzivních pořadů a filmů, mezi nimiž je například i veleúspěšný seriál House of Cards (Domek z karet). Přestože je nyní Netflix globálně působící službou, obsah nebude všude stejný. Společnost má totiž některý obsah licencovaný pouze pro určité země. Například licence se studiem Walt Disney na uvádění filmů po ukončení jejich projekce v kinech je platná pouze pro USA a Kanadu. Ředitel společnosti Hastings však potvrdil, že se budou snažit rozšířit licence tak, aby mohl být stejný obsah nabízen ve všech koutech světa.

V Česku si službu můžete první měsíc vyzkoušet zdarma. Dále je na výběr ze 3 balíčku předplatného, z nichž nejlevnější stojí 7,99 EUR (cca 210 ) na měsíc a umožňuje sledování na 1 obrazovce, bez možnosti vysokého rozlišení. Nejdražší balíček za 11,99 EUR (cca 315 ) nabídne možnost Ultra HD a souběžné sledování až na 4 obrazovkách.

Novinka potěšila investory, kteří nyní očekávají vyšší než předpovídaný počet odběratelů v letošním roce a tím pádem vyšší tržby

Netflix

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688