Luboš Říha (DIC)
Okénko investora  |  15.01.2016 22:05:33

První virtuální měna krytá diamanty vstoupí do finančního světa 18. ledna

Společnost, která stojí za první virtuální měnou krytou diamanty, začne své digitální peníze PinkCoin nabízet tento měsíc. Jako krytí slouží barevné diamanty, které dle zakladatelů společnosti neztratily na ceně od roku 1959, kdy se se sledováním jejich hodnoty začalo. 

Společnost Precious Investments a její dceřiná společnost BitGem Asset Management (BAM) začne prodávat  PinkCoin veřejnosti 18. ledna. Půjde o crowfundingový proces, ve kterém si investoři budou kupovat zatím určitou formu poukázek.

 Virtuální měna PinkCoin vychází z platformy Ethereum, které se specializuje na kryptoměny, a je kryta souborem aktiv v podobě barevných diamantů vlastněných společností BAM. Všechny diamanty byly nezávisle oceněny, certifikovány a pojištěny u Lloyds of London.

Do počáteční prodejní vlny jde nabídka 5 milionů PinkCoin žetonů a počáteční hodnota aktiv, tj. souboru diamantů,  byla oceněna na 5 milionů dolarů, což odpovídá startovní ceně jeden dolar za žeton PinkCoinu. Hodnota aktiv bude proměnlivá, soubor diamantů bude oceňován v pravidelných intervalech.

PinkCoins jsou směnitelné za Bitcoins, digitální měnu zavedenou v roce 2009, nebo za jednotlivé kameny, naceněné dle aktuální hodnoty. Držitelé měny budou moci obchodovat také na tzv. BitGem Decentralized Marketplace, tedy speciální burze, která bude otevřena v druhém čtvrtletí roku 2016.

"Růžové a další barevné diamanty třídy jsou jediným typem aktiv, které stabilně ročně rostly o 10 % a více," podotkla Dr. Nataliya Hearn, výkonná ředitelka společnosti Precious Investments. "Je to jediná komodita, která neztratila na své ceně od roku 1959, kdy se začal vývoj cen těchto kamenů sledovat. Zmíněná skutečnost jistě zvýší důvěryhodnost investorů v PinkCoin."

Podle zprávy společnosti Knight Frank vydané v loňském roce na základě dat z  Fancy Color Research Foundation vzrostla cena růžový diamantů během minulých deseti let o 315 %, modrých diamantů o 154 % a žlutých o 50 %.

Zdroj: Rapaport


Adam Lang

Adam Lang, analytik společnosti DIC

Získal diplom "Polished Diamond Grader" u gemologické laboratoře IGI (International Gemological Institute) v Belgii, která je jednou z největších světových nezávislých institucí na certifikaci a oceňování diamantů, barevných drahokamů a šperků. Pro DIC vyhledává a nakupuje investiční diamanty a provádí certifikaci kamenů šperkařské kvality.


Logo Diamonds International Corporation (DIC)

Diamonds International Corporation (DIC)

Diamonds International Corporation (DIC) je česká společnost zabývající se od roku 2005 prodejem investičních diamantů a výrobou vlastních luxusních řemeslných šperků. DIC působí na trhu v České Republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rusku, Bulharsku, Polsku a Spojených arabských emirátech. Showroomy společnosti se nachází v Praze, Bratislavě, Sofii, Budapešti, Moskvě, Varšavě a Dubaji. DIC je akcionářem diamantové burzy v Antverpách (Beurs Voor Diamantenhandel) a členem diamantové burzy v Dubaji (Dubai Diamond Exchange). Společnost je hlavním partnerem Miss Universe Organization a tvůrcem diamantové korunky pro soutěže Miss Universe, Miss USA a Miss US Teen.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688