Ekonomický deník (Ekonomický deník)
Investice  |  25.12.2015 06:00:41

Secure Works jde na burzu jako SCWX

Dceřiná firma americké společnosti Dell, SecureWorks, oznámila, že plánuje vstoupit na burzu.

Jak vyplývá z prospektu, který obdržela americká Komise pro cenné papíry, na upisování akcií se budou podle Wall Street Journal podílet velké americké banky Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, Goldman Sachs & Co a JPMorgan. Akcie Secure Works se budou na burze Nasdaq prodávat pod kódovým označením „SCWX“.

Hodnota SecureWorks by se při úpisu mohla vyšplhat až na dvě miliardy dolarů, i když oceňování doposud nebylo dokončeno. Z prospektu není zřejmé, kolik akcií SecureWorks bude uvedeno na burzu ani jejich očekávaná cena, usuzuje Alex Barinka z Bloombergu.

V současné době je nicméně jasné pouze tolik, že Secure Works plánuje poslat na trh jen omezené množství akcií, jejichž prodej by měl pokrýt náklady spojené se vstupem na burzu. Podle Wall Street Journal si management společnosti dal za cíl v prvním kole vybrat 100 milionů dolarů. Kdy budou na burzu uvedeny zbylé akcie, zatím není jasné.

Nenasytný Dell

Když už jsme zmínili společnost Dell, poznamenejme, že je poslední dobou při chuti. V říjnu letošního roku Dell souhlasil se zakoupením společnosti EMC Corporation. Celkovou hodnotu firmy Dell vyčíslil na 67 miliard dolarů. V ceně je zahrnut podíl na akciích firmy VMware.

Nová společnost svede dohromady největšího světového dodavatele úložišť a jednu z největších společností zabývajících se ukládáním a správou dat. Firma pravděpodobně zvládne pokrýt široké spektrum činností. Generálním ředitelem sloučené společnosti se stane Michael Dell.

Dell se již několik let snaží přejít od prodejů stolních počítačů jednotlivcům a středně velkým společnostem k poskytování plnohodnotných setů těm největším gigantům. Stane se tak konkurentem konglomerátů IBM nebo Hewlett-Packard.

„Po zakoupení EMC se Dell stane silnějším hráčem v IT průmyslu. Stane se také jediným dodavatelem celé sady produktů od stolních počítačů po velká data centra,“ řekl analytik společnosti Pund-IT Charles King pro CIO.

„Ačkoliv IMB i HP od tohoto modelu odstoupily, může být vhodný pro zákazníky na dvou úrovních. Dodavatel, který nakupuje součástky pro širší škálu produktů, dostane od svých zásobovatelů nižší ceny. Také odběratelé Dellu si budou moci nárokovat množstevní slevy,“ dodal King.

Obchod bude dokončen ve druhém nebo třetím čtvrtletí finančního roku Dellu, který skončí v únoru 2017 – tedy aspoň pokud se nenaplní černé předpovědi, podle kterých by celou fúzi mohl podle oborového webu Recordnet zablokovat soud.

-of-


Ekonomický deník přináší zpravodajství, analýzy a komentáře ze světa ekonomiky a technologií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688