Ideální vánoční nápoje? Voňavé svařené víno nebo punč s kořením!

Zima si letos dává pořádně na čas a vypadá to, že se jí brzy nedočkáme ... To ale vůbec nevadí, vánočně se naladit můžeme i bez sněhu a mrazu. Ať už jste na sváteční procházce se svými drahými polovičkami, hrajete si venku s dětmi, nebo se jen potřebujete sami doma potěšit a prohřát po náročném dni, ideálními společníky vám budou horké nápoje s kořením od Vitany. Restartují energii, tělo příjemně prohřejí a jejich příprava provoní byt.

Nápoje vám navíc posílí imunitu a díky kombinaci různých koření mohou ulevit i od nachlazení. Už tedy jen zbývá zachumlat se do peřin, začíst se do oblíbené knihy a vychutnat si sváteční zimní období se vší parádou. Proto chystejte termosky a půllitrové hrníčky!

Snadné recepty na vánoční aromatické horké nápoje:

Horké jablko

Tento jednoduchý nápoj vás příjemně naladí a díky zázvoru pomůže zahnat i bolest v krku. Pyramidka koření Horké jablko od Vitany obsahuje ideální kombinaci voňavé skořice, anýzu, hřebíčku a kardamomu.

Na litr nápoje budete potřebovat:

1 pyramidový sáček koření Horké jablko od Vitany

15 g vanilinového cukru Vitana

1 litr jablečného džusu

6 koleček krájeného čerstvého zázvoru

Špetku mleté skořice Vitana na dozdobení

Postup:

Džus společně s pyramidovým sáčkem koření Horké jablko a vanilinovým cukrem krátce povaříte. Poté necháte 5 min odstát a přidáte kolečka zázvoru. Nápoj servírujte v čirých sklenicích a dozdobte špetkou mleté skořice. Nebo slijte i se zázvorem do termosky a hurá ven!

Domácí svařák

Zima bez svařáku je jako Vánoce bez dárků, proto neváhejte a vyrobte si lahodný nápoj z pohodlí domova. Pokud si chcete přípravu ulehčit, využijte připravených kvalitních směsí jako například pyramidky koření Svařené víno od Vitany, díky kterým již nebudete muset lovit kousky koření v hrnci.

Budete potřebovat:

1 pyramidový sáček s kořením Svařené víno od Vitany

Pomeranč (nebo lžička koření Pomerančová kůra Vitana)

Citron (nebo lžička koření Citrónová kůra Vitana)

0,75 l červeného vína

Cukr dle chuti

Postup:

Červené víno i s ostatními přísadami zahřejte v hrnci a odstavte těsně před bodem varu, tak aby se neodpařil veškerý alkohol. Sáček koření po důkladném prohřátí a uvolnění aroma vyjměte. Nápoj dozdobte dílky pomeranče a nechte si chutnat!

Sváteční punč

Sváteční punč se hodí pro návštěvy v období Vánoc i na bujarý silvestrovský večírek. Výhodou populárního nápoje je, že si ho můžete vychutnat jak teplý, tak za studena. Stačí víno, oblíbený alkohol, ovocný džus a kořenící směs.

Budete potřebovat:

1 pyramidka koření Punč od Vitany

0,5 l pomerančového džusu

1 dl bílého rumu

0,5 l červeného vína

Cukr dle chuti

Postup:

V hrnci smícháte džus, rum a víno, do kterého přidáte pyramidový sáček Punč. Pomalu ohříváte a těsně před dosažením varu odstavíte. Necháte 10 minut odstát a dosladíte dle chuti. Sklenici dozdobte plátky citronu a pomeranče a můžete směle servírovat.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky