Hrubá stavba poslední etapy projektu Park Hloubětín dokončena

Pavel Krumpár, 11.12.2015

Energeticky pasivní projekt Park Hloubětín se skládá ze tří samostatných budov s celkem 127 byty. Developerská společnost JRD právě dokončila hrubou stavbu poslední z nich, domu A. Završení jeho výstavby je plánované na 2. čtvrtletí roku 2016, ale již nyní v něm zbývá jediný volný byt. K cíli se blíží rovněž výstavba druhé etapy, domu C, jehož kolaudace proběhne na začátku roku 2016.

Sedm měsíců od kolaudace prvního domu, který již obývají noví majitelé, výrazně pokročily práce na exteriéru a interiéru poslední budovy A. V domě jsou již hotové vyzdívky příček, na které brzy naváže dokončení vnitřních omítek. Zároveň probíhají montáže stoupacích a ležatých rozvodů instalací, výtahů a izolací střech. „Výstavba zbývajících dvou budov Parku Hloubětín postupuje podle plánu. Projekt se nachází nedaleko lesoparku s Kyjským rybníkem a citlivě navazuje na zástavbu prvorepublikových vilek. Jeho umístění v dobré lokalitě blízko stanice metra spolu s energeticky pasivním standardem oceňují zájemci o kvalitní, zdravé a energeticky úsporné nové bydlení v Praze. Několik měsíců před dokončením celého projektu máme prodáno už 96 % bytů,“ uvádí Pavel Krumpár, obchodní a marketingový ředitel JRD.

Nové bydlení, které zaujalo veřejnost i odborníky
Park Hloubětín se skládá z celkem 127 komfortních bytů v dispozicích 1+kk až 5+kk. K nim náleží balkony nebo terasy, jež poskytnou výhledy do rozsáhlého vnitřního parku se vzrostlými stromy, lavičkami a herními prvky, který zde JRD po dostavbě domů vybuduje. Projekt je postaven v pasivním standardu, což obyvatelům zaručuje zdravé vnitřní prostředí a výrazné úspory provozních nákladů. Za rok zde mohou uspořit až několik tisíc korun. „Energeticky šetrná výstavba má pozitivní vliv na kvalitu života našich rezidentů a zároveň snižuje negativní dopady na životní prostředí. Proto nás těší nejen velký zájem klientů, ale také ocenění odborné veřejnosti. Tento podzim uspěl Park Hloubětín v soutěži Český energetický a ekologický projekt 2014, v níž triumfoval v kategorii Projekty jako významný pražský stavební komplex, který v maximální míře aplikuje prvky energeticky pasivní architektury,“ dodává Pavel Krumpár.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba