Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  14.12.2015 08:31:35REKLAMA

KB radí s platbami na konci roku

Konec roku je obdobím, které v nás vzbuzuje příjemné pocity, ovšem leckdy doprovázené pracovní hektikou. Na jednu stranu se těšíme na klidné Vánoce v rodinném kruhu a slavnostní přivítání nového roku, na stranu druhou nás čekají některé povinnosti spojené s posledními dny kalendářního roku. Mezi ně patří i včasné vyrovnání všech finančních závazků. Například poslat platbu na stavební spoření, doplatek za elektřinu, platby řemeslníkům atd.

Pokud chcete dostát svým závazkům ještě do konce letošního roku, jsme tu pro vás, připraveni vám pomoci. Pobočky Komerční banky budou v pracovní dny na konci letošního roku otevřeny ve standardních otevíracích hodinách s výjimkou 31. prosince 2015, kdy bude otevřeno do 13 hodin. Služby přímého bankovnictví KB vám budou k dispozici až do 20.30 hodin, službu Expresní linka můžete využívat nepřetržitě také v období Vánoc a Nového roku.

PŘINÁŠÍME VÁM PŘEHLEDNÝ ČASOVÝ HARMONOGRAM PRO PODÁNÍ PŘÍKAZŮ NEBO VLOŽENÍ HOTOVOSTI TAK, ABY BYLY PENÍZE NA ÚČTU PŘÍJEMCE PŘIPSÁNY JEŠTĚ LETOS:

Pondělí 28. 12.

Vhodit do samoobslužného boxu na pobočce příkazy k inkasu v Kč do jiných bank, u kterých požadujete připsání částky na svůj účet ještě v letošním roce se splatností 30. 12. 2015.

Úterý 29. 12.

Poslední možnost vhodit do samoobslužného boxu na pobočce standardní příkazy k úhradě v Kč do jiné banky se splatností 30. 12. 2015, u kterých požadujete, aby platba byla na účtu příjemce připsána ještě v letošním roce.

Platby do zahraničí, které by měly být připsány na účty příjemců ještě v roce 2015 zadané prostřednictvím služeb přímého bankovnictví KB nebo předané na přepážce pobočky, zadejte nejpozději do 29. 12. 2015 s výjimkou měny JPY.

Zadat ve službách přímého bankovnictví KB nebo na přepážce pobočky KB příkazy k inkasu v Kč do jiných bank se splatností 30. 12. 2015, u kterých požadujete připsání částky na svůj účet ještě v letošním roce.

Středa 30. 12.

Vložit na účty vedené v jiných tuzemských bankách standardním způsobem Kč hotovost s připsáním v jiné bance další den, tj. ještě v roce 2015.

Poslední možnost zadat ve službách přímého bankovnictví KB nebo na přepážce pobočky KB standardní příkazy k úhradě v Kč do jiné banky se splatností 30. 12. 2015, u kterých požadujete, aby byla platba na účet příjemce připsána ještě v roce 2015.

Čtvrtek 31. 12.

POSLEDNÍ MOŽNOST...

... vložit Kč hotovost do jiné tuzemské banky jako superexpresní vklad, a to do 11.30 hodin, když požadujete, aby byly prostředky připsány v jiné bance ještě v roce 2015. Tento typ vkladu lze využít pro vklady jak na účty Modré pyramidy stavební spořitelny, a.s. (kód banky 7990), KB Penzijní společnosti, a.s. s účtem vedeným v České spořitelně, a.s. (kód banky 0800), na účty vedené v ČNB (kód banky 0710), stejně jako pro vklady v Kč na ostatní účty vedené v dalších tuzemských bankách.

... podat na přepážce pobočky KB do 11.30 hodin nebo zadat ve službách přímého bankovnictví KB do 20.30 hodin příkazy k úhradě a k inkasu v Kč a v cizí měně v rámci KB se splatností 31. 12. 2015 tak, aby byly platby na účty příjemců připsány ještě v letošním roce.

... vložit hotovost na účty vedené v KB.

... zaplatit závazky v Kč na účty vedené v jiné bance tak, aby byly platby připsány na účty příjemců ještě v roce 2015. Příkazy je nutné podat jako „superexpresní“ do 11.30 hodin na přepážce pobočky KB nebo zadat prostřednictvím služeb přímého bankovnictví KB do 14 hodin jako „expresní“.

Pár tipů, jak své finanční závazky zaplatit včas a v klidu (nejen) v posledních dnech roku:

• Zadávejte platby prostřednictvím služeb přímého bankovnictví KB, vyhnete se tak frontám a vše vyřídíte z pohodlí domova.

• Plaťte prostřednictvím aplikace Mobilní banka ve svém mobilním telefonu do všech bank v České republice.

• Používáte „chytrý“ telefon? Vyzkoušejte placení pomocí QR kódu. Stačí vyfotit složenku nebo tzv. QR kód, příkaz autorizujete a je zaplaceno.

• Plaťte své závazky na internetu jednoduše a bezpečně platební kartou KB s SMS verifikací (3D).

• Pro platby, které se pravidelně opakují, využijte úhradu prostřednictvím trvalých příkazů, svolení k inkasu nebo SIPO. Nemusíte hlídat splatnost svých závazků, Komerční banka bude odesílat platby pravidelně dle zadaných parametrů.

• U plateb, které nelze z jakéhokoli důvodu platit pravidelně, zadejte příkaz k úhradě se splatností podle vašich potřeb s časovým předstihem.

Komerční banka vám přeje příjemné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok 2016.

Více informací můžete získat u svého bankovního poradce nebo na internetu www.kb.cz.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688